U Dubrovniku

Csilla i Filip u Shakespearovoj komediji 'San ljetne noći'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

450. obljetnica Shakespearovog rođenja slavi se i u Dubrovniku! Hrvati Csilla Barath Bastaić i Filip Krenus predvode glumačku ekipu najpoznatije Shakespearove komedije 'San ljetne noći.'

Velika obljetnica, 450 godina od Shakespearovog rođenja obilježava se ovog ljeta, a hrvatski projekt Midsummer Scene priključio brojnim manifestacijama u svijetu te odlučio obilježiti ovaj jubilej u jednom od najljepših gradova svijeta Dubrovniku.

Pogledaj i ovo Smrt na dopustu - 1 U Zagrebu Kerempuh priprema novu predstavu ''Smrt na dopustu'' koja će se premijerno izvesti u ožujku!

Od 21. do 28. lipnja 2014. godine, na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac, izvoditi će se Shakespearovo djelo San ljetne noći (A Midsummer Night's Dream) i to na izvornom engleskom jeziku.

Oni su slavne povijesne ličnosti, ali jesu li doista postojali?

U sjajnom castu, uz izvorne engleske, u predstavi sudjeluju i hrvatski glumci - Csilla Barath-Bastaić i Filip Krenus. Vrhunski umjetnički ansambl izuzetno se veseli ovoj predstavi u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac.

'Sheakespeare na engleskom u našem Dubrovniku zaista je jedinstven doživljaj. Posljednjih se mjeseci naporno pripremamo kako bismo od 21. lipnja publici predstavili jednu jedinstvenu predstavu, u ambijentu kakvog nema nigdje u svijetu, a koji će pamtiti cijelog života. Pozivam sve da pogledaju ovo remek djelo koje će hrvatsku kulturnu ponudu podići na jednu novu razinu!', izjavila je Csilla Barath Bastaić.

Projekt Midsummer Scene pripremljen je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Festival Misdummer Scene počinje prvim danom ljeta i smješten je u mladom ljetu, zadnjem tjednu lipnja kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Dubrovnik je godinama kulturno i umjetničko središte u ljetnim mjesecima, a ovaj festival je jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika kao i za same žitelje Grada koja će zasigurno obogatiti našu kulturno umjetničku ponudu na svjetskom tržištu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene