Popularna sila

Znate li gdje se uopće snima popularna serija 'Sila'?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Turska serija 'Sila' svake večeri privlači veliki broj gledatelja.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Nova drama večeras Boran se obračunava s Džihanom!

'Mnogi obožavatelji žele znati svaku pojedinost o omiljenim glumcima, radnji ali i gdje se snimala popularna serija.

Serija se snimala u okolici povijesnog grada Mardina. koji bi trebao ući na UNESCOVU listu svjetske baštine. Serija 'Sila' je snimana na originalnim lokacijama, a ne u studiju, kako bi bila što realinija.

Serija Sila dostupna je unaprijed na platformi OYO.

Mardin je inače grad u jugoistočnoj Turskoj poznat po svojoj arapskoj arhitekturi. Najraniji stanovnici Mardina su bili sirijski pravoslavni kršćani, koji su osnovali grad u 3. stoljeću. Grad je održao svoj kršćanski identitet tokom muslimanske arapske vlasti između 7. i 13. stoljeća.

>> 'Sila' je hit: Sve što niste znali o vašim omiljenim glumicima!

Mardin je postao dio Otomanskog imperija pod Selimom I godine 1517, te ostao pod otomanskom vlašću sve do prvog svjetskog rata. Mnogi od kršćanskih stanovnika Mardina, potomci drevnih osnivača, su bili ubijeni ili prognani za vrijeme turskog rata za nezavisnost/asirskog genocida, te kršćani danas čine sićušnu manjinu u gradu

O seriji 'Sila'

Naslovnu ulogu tumači prelijepa Cansu Dere (Ezel). Muškog protagonista utjelovio je najbolji turski model 2001. godine i glumac Mehmet Akif Alakurt. Silu je sudbina u dobi od tri godine, otrgnula od doma i obitelji i odvela u Istanbul. Iako su Silini korijeni na istoku, ona je odgojena u modernom zapadnom svijetu.

Pojam 'razmjena mladenaca', s kojim se Sila nikad nije susrela, u potpunosti mijenja tijek njezina života. Da bi spasila život brata kojeg nikad nije upoznala, nasilu je udaju za poglavara plemena, naočitog Borana kojeg nikad prije nije vidjela. Sila u golemoj kući postaje zarobljenica nesmiljenih pravila. Ona iz dana u dan kuje planove za bijeg, no nije svjesna da je ono od čega zapravo pokušava pobjeći beznadna ljubav prema svom novog suprugu agi Boranu. Boran je bogati zemljoposjednik i aga koji se samo iz poštovanja, i kada je to potrebno, pokorava običajima i tradiciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene