RockOff festival

Bend 'Krešo i kisele kiše': 'Svi bendovi u nehumanim uvjetima puštaju srce na terenu'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Riječki bend Krešo i kisele kiše sa svojim prvim demo albumom "Još ti nije kasno" sebi osigurava mjesto na underground sceni. Ipak, trebalo je čekati 2013. godinu i izlazak novog albuma da bi cijela priča obuhvatila šire razmjere. Krešimir Burić nam je sve otkrio.

1. Bliži nam se novi projekt RockOff festival. Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima. Koja su Vaša razmišljanja o tom projektu i kako vam se čini ideja?

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite Karlovačko RockOff u najzanimljivijoj fazi - festival je pred vratima !

Super ideja. Nakon HR Demo Kluba i nekih festivala sada i Rock off, napokon se malo žesće počinje otvarati prostor za nešto drugačije i bolje od onoga s čime nas konstantno siluju preko radio postaja. Mislimo da u Hrvatskoj ima dosta jako dobrih bendova za koje se ne zna i da je ovo super prilika za iste da dobiju svojih 5min.

M.O.R.T. prije RockOff festivala: 'Nema konkurencije već samo ljudi s istim pozivom'

2. S obzirom na činjenicu da ste odabrani za sudjelovanje u ovako velikoj konkurenciji, na koji način se pripremate za što bolje predstavljanje javnosti i struci?

Nemamo posebne pripreme, trudimo se imati sto češće probe, koliko kome posao dozvoljava. Počeli smo sa uvježbavanjem plesne skupine Ulješure i opet smo za ovu prigodu angažirali Pank Klapu Mlaka. Takodjer smo se svi počeli bavit i sportom jer u zdravom tijelu,zdrav je duh.

3. Recite nam nešto o svojoj pjesmi sa kojom će te nastupiti na festivalu, tko su autori, kako je nastala ideja pjesme, da li će te snimati spot?

Nastupit cemo sa pjesmom "Uvijek", čiji sam autor ja Kresimir Burić, pjesma je tipičan opis kvartovskog antijunaka nastala po istinitom događaju iz 1999 god. Glavni junak je jos uvijek živ ali ne izlazi iz kuće. Planiramo snimati drugi spot ali trenutnočekamo da nam se montira materijal za nas prvi spot za pjesmu Inače?

4. Na koji način gledate današnju glazbenu scenu?

Pa ovo sto se vrti po radio postajama dosta bezlično i vise manje isto. To bas i ne držim mjerodavnih opisom scene. Druga stvar su koncerti po klubovima i razno raznim mjesnim zajednicama i vatrogasnim domovima tu se stvarno da vidjet i čutizanimljivih bendova za koje se na žalost ne zna bas previše. Velika je razlika ono na radio postajama i stanje na terenu. Kad se sve sagledamo može se reć da svi ti bendovi u nehumanim uvjetima puštaju srce na terenu i svaka im čast.

5. Kakva atmosfera vlada unutar benda?

Unutar benda je slavljenička atmosfera sa povremenim proklizavanjem. Svi smo nabrijani na svirku i zavirivanje kao mulci od 15 godina. Medjuljudski odnosi su došli do vrhunca tako da razmišljamo iznajmiti stan u kojemu ćemo svi zajedno živjeti.

6. Imate li tremu uoči nastupa u Tvornici, tim više što će vas pratiti oštro oko žirija?

Nadamo da žiri ima i dobre uši. Ne, tremu nikad nemamo osim što se nekad tresemo od adrenalina i koje ne prospavane noći. Volimo to sto radimo a i imamo dosta koncerata iza sebe da bi imali tremu.

7. Koji su osnovni problemi u kojima se nalaze mladi bendovi današnjice?

Prostori za probe, prostori za koncerte,male pare od gaža i usklađivanje svega toga sa poslom.

8. Zbog čega volite glazbu?

Zato što je to super. Bolje od najboljeg seksa. Valjda je to tako i čudno je za opisat nekome tko nije u tom điru . Glazba je zvonka radost i terapija za sve.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene