Obožavana djevojčica

Ona je pjevala 'Tata kupi mi auto' – sjećate li je se?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ona je bila prva dječja pop zvijezda na ovim prostorima.

Ona je bila prva dječja pop zvijezda na ovim prostorima. Zdenka Vučković imala je uspješnu pjevačku karijeru no, svi su je najviše voljeli kao djevojčicu koja je pjevala Tata kupi mi auto i Zeko i potočić.

Pogledaj i ovo Ana Đurić Konstrakta Bravo! Evo čime se Konstrakta upisala u povijest, fanovima je to jako važno: "Jedina je to uspjela u ovom vijeku!"

Jeste li spremni? Osebujna Riječanka dolazi kao prava diva!

Prvi puta nakon suprugove smrti pjevačica Zdenka Vučković odlučila je stati pred kamere. U rubrici 'Njeno drugo lice' Dalibora Petka prisjetila se svojih najvećih uspjeha i suradnje s Ivom Robićem, otkrila što ju povezuje s obitelji Severine Vučković i Kolinde Grabar Kitarović te oživjela dječji evergreen 'Zeko i potočić'

Ona je bila prva dječja pop zvijezda na ovim prostorima. Zdenka Vučković imala je uspješnu pjevačku karijeru no svi su je najviše voljeli kao djevojčicu koja pjeva 'Tata kupi mi auto' i 'Zeko i potočić. 'Sjećam se kad sam dobila pjesmu Moja mala djevojčica, Tata kupi mi auto. Rekla sam mami meni su dali pjesmu za reklamu za sve ove stvari, bicikl i romobil. Bilo mi je tak neugodno. Ali evo, nitko se nije nadao da će to privući ljude. Bila sam dijete, a Ivo Robić bio je volumen popularnosti', rekla je nastavivši kako ju je Robić tretirao kao odraslu pjevačicu, iako je imala samo šesnaest godina. 'Ponašao se kao da je godinama pjevam i dobro da je tako postupio. Inače bih bila u strahu'.

Za dugovječnost pjesme Zeko i potočić kaže da je tajna u figuri malog zeca, kojeg djeca vole. 'Baš ta figura zeke je pogodna za taj tužni tekst. Djeca se uvijek pitaju, zašto zeko nije mogao pronaći potočić', rekla je pjevačica. Bila je najpopularnija dječja zvijezda u tadašnjoj državi zato joj je sazrijevanje u ozbiljnu pjevačicu bilo teže. 'Nisam se bojala odrasti, ali je kod mene to išlo sporije. Drugi su željeli da ostanem djevojčica što duže', otkrila je.

Svi ju pitaju je li u rodu nešto sa Severinom Vučković. 'Nisam, ali njena se sestra zove Zdenka. Ispada da je njena mama bila moja obožavateljica'. Slično je bilo i s roditeljima Kolinde Grabar Kitarović. 'Svirala je pjesma Kolinda dok su birali ime, pa je tata rekao neka bude Kolinda', kaže Zdenka.

Početkom ove godine izgubila je supruga, skladatelja Krešimira Oblaka s kojim je bila u braku više od 40 godina. 'Brak nam je bio prekratak. Imao je Parkinsonovu bolest, ali ja ga do zadnjeg nisam htjela dati u dom. Sjećam se dana kad je umro. Nazvala sam, a medicinska sestra mi nije imala snage reći. Nisu znale kako da mi kažu', kaže gospođa Vučković.

Za sebe kaže da se ona mala djevojčica još uvijek krije u njoj. 'Definitivno, da nisam nikada bila zla. Nadam se da će ona ostati u meni do kraja', poručuje Zdenka Vučković.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene