Hvalevrijedna akcija

'Večer za sigurne korake' - prikupljeno 400.000 kuna za razminiranje!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jeste li znali da čak u 12 hrvatskih županija još uvijek prijete minski zagađena područja? Kako bi se taj problem što prije riješio, aktivno je uključena i Američka gospodarska komora. U dvanaest godina projekta ''Večer za sigurne korake" prikupljeno je gotovo sedam milijuna kuna, pa je očišćeno 655 000 četvornih metara oranica, šuma, voćnjaka i maslinika. Na ovogodišnjoj dobrotvornoj večeri prikupljeno je još dodatnih 400 000 kuna.

Američka gospodarska komora dvanaestu godinu zaredom organizirala je dobrotvornu ''Večer za sigurne korake''. Prikupljala su se sredstva za razminiranje preostalih minsko sumnjivih površina u Hrvatskoj.

''Ove godine donacije idu Vukovarsko-srijemskoj županiji, a nadamo se da ćemo ove večeri zajedno s donacijom kasnije američke Vlade prikupiti oko 400 tisuća kuna'', rekla je izvršna direktorica Američke gospodarske komore Andrea Doko Jelušić.

>> Kakav SF! Zagrepčanin stan uredio u stilu filma 'Star Wars'!


Samo u toj Županiji, minski je još uvijek sumnjivo gotovo 30 četvornih kilometara. Na red čekaju i ostali dijelovi Lijepe naše.
''Preostala minsko sumnjiva površina koja je na današnji dan je na razini od 639 kvadratnih kilometara u Republici Hrvatskoj, obuhvaća 12 županija i otprilike procjenjujemo da je još dodatno 4 milijarde kuna potrebno da bi otklonili opasnost od mina'', naglasio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec.


Nacionalonim programom koji je usvojio Hrvatski sabor, na temelju Otawske konvencije, obveza je da se do 2019. otkloni opasnost od mina u svim županijama. Nestrpljivo iščekujemo 2019., kada ovakve akcije više neće biti potrebne, a svaki metar Lijepe naše bit će siguran od mina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene