457602
457602
457602
457602
457602

POTPUNO SE SLOMILA Progovorila o teškoj prošlosti i zaplakala usred emisije

  • , 18.11.2016., 18:57
  • Autor:
  • komentara

Valerija Đurđević prvi puta javno je progovorila o teškom razdoblju u kojem je sa strepnjom iščekivala vijesti o svom ocu.

 
 
 
 
Valerija Đurđević progovorila o djetinjstvu i Vukovaru (VIDEO: IN magazin)
Valerija Đurđević progovorila o djetinjstvu i Vukovaru (VIDEO: IN magazin)

Na dan pada Vukovara svoju tužnu životnu priču s javnosti je po prvi puta podijelila Valerija Đurđević. Spisateljica i supruga Borisa Đurđevića rođena je Vukovarka koja je sa samo osam godina morala napustiti svoj dom i pobjeći iz svog grada.

"To je nešto na što se čovjek ne može pripremiti. Otišli smo samo s ljetnim stvarima misleći da ćemo se vratiti, ali nismo se vratili", govori Valerija.

Valerija Đurđević (FOTO: Screenshot/IN magazin) - 5

Sjećanja na svoj grad često je izražavala na papiru. "Pisala sam sastavak 'Kako ja sanjam svoj Vukovar' ne znajući gdje mi je otac. Nismo znali da li je živ ili nije", ispričala je spisateljica.

Srećom, njena tužna priča dobila je sretan kraj nakon što se ustanovilo da joj je otac preživio ratna stradanja. "Bio je godinu dana u logoru pa nismo znali gdje je. Jako sam ponosna na svog oca koji je jedini pobjegao s Ovčare. Iskočio je iz kamiona i tako spasio svoju živu glavu", otkrila je Valerija koja i dana danas s posebnom sjetom piše o Vukovaru.

Valerija Đurđević (FOTO: Screenshot/IN magazin) - 3

Upravo svom gradu Valerija je posvetila i pjesmu "Dunav gospodari" koju izvode Sinovi ravnice. Čitajući stihove pjesme tijekom gostovanja u emisiji Valerija se potpuno slomila. "Emotivno je ovo sada vrijeme", kazala je kroz suze Valerija.

Što nam je još otkrila pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se