plastični 'trendovi'

VIDEO Žena u Hrvatskoj tražila ugradnju treće dojke

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Uz standardne zahvate poput povećanja grudi ili smanjenja nosa, sve zastupljenije su i operacije nove generacije - poput povećanja brade ili stražnjice. Naravno veliki utjecaj na trendove imaju i slavne osobe.

Prošle godine samo u Americi na estetske operacije potrošeno je čak 12 milijardi dolara. Među Hrvatima sve je popularnija i ginekomastija, odnosno smanjenje muških prsa. Naime, zbog disbalansa hormona čak 30 posto muškaraca ima grudi koje nalikuju na ženske.

Pogledaj i ovo Chrissy Teigen (Foto: Instagram) Ima i razlog za to Nedavno proslavila bizarnu godišnjicu povećanja grudi, a sada ih je ipak odlučila smanjiti

Na popisu popularnih operacija jest i ona povećanja stražnjice. Izvodi se ugradnjom implantanata, no specifična je za Južnu Ameriku gdje su velike stražnjice jako tražene - baš onakva kakvu ponosno ističu Coco T, Nicki Minaj ili Kim Kardashian.

Poznati Hrvati o bolesti modernog doba – Tko želi zaustaviti vrijeme?

Apsolutni pobjednik među manje poznatim estetskim zahvatima su one kojima se podvrgavaju žene iz Azije. Riječ je o nizu uzastopnih operacija lica kojima se želi postići zapadnjački izgled. Upravo njima podvrgnule su se i neke Kineskinje sa zagrebačkom adresom. 'Njihova najčešća želja je povećanje nosa oni su rođeni bez dorzuma i onda žele bjelački profil onda to rade ili implantatom ili injekcijom, stvaranje nabora na gornjem kapku kojeg oni nemaju i povećanje zigomatičnog dijela, što se rade injekcijama ali treba paziti da se ne naglase', otkrio je dr. Siniša Glumičić.

Nevjerojatni zahtjevi

Katkad želje pacijenata prelaze granice prihvatljivog, priznaje Glumičić, koji se susretao s nevjerojatnim zahtjevima. 'Žena koja je htjela treću dojku, rascjep jezika da izgleda kao zmija ili od viška kože sa leđa napraviti novčanik... svašta čovjek čuje i to po meni niti jedan normalan kirurg to nije napravio niti je napravio', priča dr. Glumičić i dodaje da ovakvi zahtjevi često upućuju na psihičke poremećaje.

Očito je pacijentica obožavateljica filma 'Total Recall' u kojem je scena sa ženom koja ima tri dojke i danas jedna od onih koja se rado prepričava kada su bizarnosti u pitanju.

Ako se odlučite za neki od estetskih zahvata nit vodilja neka vam bude realna potreba za promjenom izgleda koja nije podložna vašem trenutačnom emocionalnom stanju ili trendovima. Pogledajte cijelu priču u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene