najpopularniji danas

Tko su nasljednici nekadašnjih zvijezda balkanske scene?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sjećate li se nekad glamuroznih dodjela zlatnih, srebrnih i dijamantnih ploča? E pa i danas su važne!

Danas su ta diskografska priznanja prilično rijetka jer je prodaja nosača zvuka uz pojavu Interneta drastično pala. No unatoč tomu nakladom se i danas mjeri nečija popularnost, a diskografske nagrade i dalje imaju jednaku vrijednost.

Pogledaj i ovo Luciano Plazibat kao Severina, TLZP "Sevka, gledaj!" Bio je izvan sebe kad je čuo da ga dolazi gledati Severina, a bolju podršku iz publike nije mogao poželjeti!

Libanonska zvijezda Naywa Karam u Dubrovniku snima spot: 'Ništa me nije moglo pripremiti na ljepotu koju sam zatekla'

Danas netko tko prodaje pet ili sedam tisuća primjeraka, ili deset je ekvivalent onome što se nekad prodavalo u 300 ili 500 ili 700 tisuća primjeraka, tako da moramo smanjiti kriterije', kaže Branko Komljenović, direktor hrvatske diskografske kuće Menart.

Najtiražniji domaći izvođači

Iako je prodaja nosača zvuka pala u odnosu na prošla vremena, ona je i dalje jednako važna. 

'U zadnje vrijeme je naš najtiražniji izvođač Ivan Zak koji već sad s dva albuma dobiva od nas redovito nagrade i plakete. Naravno, Colonia koja je već godinama kod nas, sad trebaju izdati 6. Album. Tu je i Darko Rundek, Hladno Pivo... Najtiražniji je Thompson koji ima specifičnu publiku. Svi su dobri, Severina je dobra, Massimo je dobro tiražan, Mišo Kovač je uvijek dobro tiražan', kaže Želimir Babogredac, predsjednik Uprave Croatia Recordsa.

Ivan Zak progovorio o koketiranju s folkom, gdje je nestao njegov tigar, a počastio nas je i premijerom

Nasljednici nekadašnjih zvijezda YU scene

Glazbeni velikani nekadašnje yu scene, tvrde diskografi, danas imaju svoje nasljednike.

'Naša scena je reciklirana scena, vi imate nekoliko modela pjevača i uvijek se na njihovom modelu dešavaju novi, imate Mišu Kovača, pa se onda desi Dražen Zečić, Mladen Grdović, imate Željka Bebeka, pa se na njegovom modelu desi Thompson i Vuco i mnogi drugi, onda imate Zdravka Čolića na čijem se modelu onda dešavaju slični pjevači, Zak je možda taj put - zgodnog dečka za žensku publiku', smatra skladatelj i glazbeni producent Nikša Bratoš.

Zvijezdani potencijal, osim u glazbenom talentu, diskografi prepoznaju i u nekim drugim elementima potrebnima za uspjeh kao što su - osobnost, pjesma i dobar glas. Jedno je sigurno - prilagodba možda i nije laka, ali uzmemo li u obzir da se svjetska karijera može izgraditi samo jednim jednostavnim uploadom na servise poput Youtubea - glazbi je danas uistinu samo nebo granica. Pogledajte cijeli prilog inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene