Tambura je 'in'

Tamburica se vratila u klubove - izgurala turbofolk!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Unatoč kiši i ružnom vremenu, Kutjevački Festival ispunio je sva očekivanja. Uz vino, pjesmu i tamburice zabava je bila zajamčena, a sve veća popularnost tamburaških sastava, predviđaju izvođači, mogla bi uskoro 'izgurati' turbofolk iz klubova.

Tamburice su se na velika vrata vratile na domaću scenu. I iako tamburaških sastava ima više nego prije, rivalstva među njima, čini se, nema. 'Sve tamburaške sastave doživljavamo kao prijatelje jer smo svi glazbenici, tako da se ne natječemo s nikim', otkrio je Nikola Bosilj iz Mejaša, a dečki su iskoristili priliku i da najave novi singl 'Bolji nego ikad'.

Pogledaj i ovo showbuzz Jaooooo Hoće li Grdović zamjeriti Mejašima? "Nadamo se da se neće naljutiti"

>>  Plavi orkestar otvara Proljetni fest u Varaždinu

Novi singl na Kutjevačkom festivalu predstavio je i Ivan Zak. Duet 'Obriši suze' s bendom Begini u prvom je danu imao više od sto tisuća pregleda na Youtubeu, a ovom su suradnjom podjednako zadovoljne obje strane.

Ivan, koji se prisjetio svojih početaka, kako uspona, tako i padova, kaže da nema pisanog pravila za napraviti hit, ali i da je za pisanje pjesama potrebno i iskustvo koje on skuplja još od ranog djetinjstva kad je sa tek 6 godina počeo svirati gitaru. 20 godina unatrag vratio se i pjevač Gazdi, Marko Bujanović, prisjetivši se promjena koje su oni uveli u tamburaški svijet: 'Uveli smo neke pop elemetne i bili prvi tamburaški sastav koji je počeo svirati s bubnjevima. Tad je to bilo malo šokantno, a danas čujem da mnogi bendovi imanju bubanj u standardnoj postavi.'

>> Nove tamburaške zvijezde: Begini i Ivan Zak imaju novi ljetni hit!

Da je ova teza točna dokazali su i Mejaši koji u svom sastavu, osim bubnjeva, imaju i gitaru i bas gitaru. Čini se da su svi poprilično uvjereni da bi tamburice uskoro mogle iz klubova izgurati turbo folk. A to se posebno sviđa Miroslavu Škori koji je u Kutjevu otpjevao svoju novu pjemsu ˝Zašto lažu nam u lice˝ koja se bavi problematikom iseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske.

Što o tome misli Škoro te smatra li da se glazbom mogu mijenjati političke struje, doznajte iz priloženog videa inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene