'Šil Dil Daj'

Svirao sa Severinom, a onda postao najbolji tamburaš: 'Dobro je biti kralj'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Rade Šerbedžija je 2008. godine u Deronjama, selu s najviše glazbenika po stanovniku, otvorio prvi svjetski tamburaški festival. Na njegovu posljednjem, osmom izdanju, održanom na petrovaradinskoj tvrđavi, trijumfirao je sastav iz Vinkovaca ''Šil Dil Daj'', koji je u vrlo jakoj konkurenciji osvojio nagradu za najbolji orkestar.

Ovi iskusni glazbenici sastali su se u ljeto 2013. i nakon samo dvije godine postojanja osvojili svojevrsno svjetsko prvenstvo u tamburici. Daniel Meseljević okitio se i nagradom za najboljeg primaša. 'Pa osjećaj je ono, što kaže Mel Brooks, dobro je biti kralj. Mislim da sam sve rekao u tome', rekao je skomno Daniel.

Pogledaj i ovo Severina i majka Ana "Rasplače me!" Severinina mama dirnula je sve čestitkom koju joj je uputila za rođendan, na njezine riječi teško je ostati ravnodušan

'Dobra glazba nas je okupila, dobra instrumentalna kvalitetna svirka i to nas je ponukalo da se sastanemo i da radimo zajedno. Na kraju krajeva evo vide se rezultati', rekao je Juraj Jurčić.

Tamburaši pomaknuli granice i oborili rekord: Evo što su snimili u 24h!

'Nedavno smo pobijedili baš u Kaptolu, isto tamburaški festival, jako je bilo lijepo. Iznenadili smo se... Ali isto tako nismo došli po nagradu, nego ono ajde da sudjelujemo, kad ono e pa vi ste prvi, najbolja pjesma i tako to dođe', rekao je Zvonimir Rukavina.

Daniel je radio i s jednom od najvećih domaćih zvijezda, Severinom. 'A nekih pet, šest godina smo zajedno radili, ja sam bio u sastavu pratećeg benda i to je divno iskustvo. Kakva je Severina profesionalno? Severina ko Severina, profesionalna. I lijepi pozdrav ako gleda', rekao je Daniel.

Što su još otkrili dečki iz sastava 'Šil Dil Daj' pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene