Takva su pravila

Priča roditelja čije su dijete pretukli huligani potresla je mnoge

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jednogodišnji potres koji je film ''Takva su pravila'' izazvao na brojnim festivalima, svoju priču je završio u Sarajevu, gradu u kojem se i rodila ideja te gdje su se i odigrale prve probe.

Unatoč kiši koja je trećeg dana Sarajevo film festivala natopila crveni tepih, filmska ekipa, predvođena redateljem Ognjenom Sviličićem i glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, je pozdravila domaću publiku, a na samoj projekciji je bilo više tisuća ljudi.

Pogledaj i ovo showbuzz Sarajevo Film Festival 2015 Benicio Del Toro dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 21. Sarajevo Film Festivala

Elita na jednome mjestu: 'Ovo su naši zvjezdani trenuci, tu smo mi glavne zvijezde'

Sarajevska premijera filma 'Takva su pravila' za Emira Hadžihafizbegovića je bila čak jedanaesti izlazak na crveni tepih otkad postoji ovaj filmski festival. Stati pred domaću publiku uvijek je posebna odgovornost, iako je za ulogu oca Ive već dobio sedam nagrada u sedam različitih zemalj, što ovo ostvarenje čini njegovim najvećim uspjehom u karijeri :

'Demagogija je da čovjeku nagrada nije bitna, ali razmišljati u kontekstu nagrade nije dobro jer kad razmišljaš da li bih ja mogao za ovo dobiti nagradu, onda ti se posao malo zaljulja. Sa mojim filmskim nagradama...imam 19 sa festivala, ali za deset nisam ni zano da su na festivalu', rekao je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Prošlogodišnji festival u Veneciji donio mu je nagradu Zlatni lav, što je redatelja filma Ognjena Sviličić potaknulo da se našali s Emirom.

Ipak, moć filma ne leži u nagradama, već u broju ljudi do kojih je dopro. A ova priča, nadahnuta istinitim događajem, u čijem su središtu roditelji djeteta koje su na ulici bez razloga pretukli huligani, potresla je mnoge.

Što je još ekipa filma otkrila pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene