Iz inMagazina

Recept: Proljetni njoki na primorski

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

InMagazin donosi novi recept - proljetni njoki na primorski.

PROLJETNI NJOKI NA PRIMORSKI
(4 osobe)

Pogledaj i ovo In Magazin: Amerikanka Olivia - 3 Prati ju 50 tisuća ljudi Amerikanka hrvatskih korijena o navikama i mitovima Hrvata koje dijeli sa svojim pratiteljima: ''To je jedan od razloga zašto sam ostala ovdje!''

4 fileta orade (4x100g)
100 ml SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja
80 g mrkve
80 g celera
2 komada mladog luka
2 češnja češnjaka
50 ml bijelog vina
25 ml prošeka
100 ml slatkog vrhnja
bijeli papar
¼ limuna
sol
1 žlica Vegete



1 Zamrznuti njoki Podravka (500 g)

1. Filete ribe pokapajte s malo limuna i posolite. Zatim nasjeckajte mladi luk, mrkvu, celer i češnjak.

2. Popržite mladi luk na maslinovom ulju, pa dodajte mrkvu i celer, i onda češnjak. Kad povrće malo omekša, podlijte s bijelim vinom i prošekom te začinite paprom i 1 žlicom Vegete. Malo prokuhajte da alkohol ispari, i dolijte slatko vrhnje.

3. Dok se povrće pirja, skuhajte njoke u kipućoj posoljenoj vodi.

4. Umak je gotov! Sad dodajte njoke i malo promiješajte da se povežu s umakom.

5. Popecite filete ribe na roštilj tavi. Kako biste izbjegli da se zalijepe za tavu, popecite ih na papiru za pečenje. I pazite! MALA TAJNA ovog recepta leži u tome da filete ribe uvijek pečete prvo s kožom na tavi!

6. Proljetni njoki na primorski poslužuju se tako da prvo poslužite njoke, pa umak od povrća i konačno filet ribe na vrh.

Veliki pozdrav iz Podravkine kuhinje i dobar tek!

>> Recept: Pita od puretine
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene