domaći hitovi

Sandi pjesmu 'Branka, Branka' NIJE posvetio bivšoj? Mitovi su razotkriveni!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Koliko ste puta čuli za urbanu legendu vezanu za neku popularnu pjesmu? Priče vezane za pojedine stihove prenose se s koljena na koljeno.

Odlučili smo istražiti koliko je istine u kuloarskim naklapanjima. Je li Severina jednu od svojih balada posvetila Goranu Ivaniševiću, jesu li Indexi uistinu pjevali o pobačaju te o kome govori pjesma "Ima jedna tajna veza", doznala je naša ekipa inMagazina.

Pogledaj i ovo Severina - 1 "Da ju nisam vidjela uživo..." Prezgodna Seve javila se iz grada koji ju je čekao devet godina, svi su odmah primijetili isto: "Ma daj više, čime se hrani? Tako treba izgledati žena!"

Jelena Rozga predstavila novu pjesmu i spot 'Kraljica'

Domaća javnost voli nagađati o skrivenim porukama i značenjima stranih, ali i domaćih uspješnica. Mit je nastao i nakon pjesme 'Virujen u te' za koju se smatralo kako je Severina ljubavnu baladu posvetila tenisaču Goranu Ivaniševiću s kojim je navodno bila u vezi.

'Pjesma Virujen u te nema apsolutno nikakve veze s Goranom Ivaniševićem. Znam jer sam sudjelovao u početku, tekst je napisao čovjek koji s Goranom Ivaniševićem nema nikakve veze, čovjek se zove Ante Muštra Tulija, sjajan lik, neki dan sam ponovno pričao s njim. Kad je pjesma u tom obliku, Đorđe uz klavir ponuđena Severini, ona ju je odbila. Pa smo Đorđe i ja još malo pričali, pa sam zamolio Sevku, ajde dođi, nakon sedam dana, da to malo postavim, pa da čuješ, možda to može biti dobro. Ona je došla i nevoljko to otpjevala, kad je ušla i čula da to može biti dobro, onda je otpjevala još jednom', priča glazbeni producent Nikša Bratoš.

Sudbina je povezala i pjevača Indexa i Crvene Jabuke gdje su oba frontmena otpjevala pjesmu autora Fadila Redžića koja, navodno, govori o pobačaju.

'Pjevač Davorin Popović, oni su bili na turneju i njegova žena je bila zatrudnila i imala je abortus i onda je Kemal napisao tekst 'Bacila je sve niz rijeku'. Onda se i s nama dogodila ista stvar, '88 na '89. Tad je bilo ako si kuhar ili glazbenik nije baš poželjno zanimanje. Tako da mi je tada stalna djevojka napravila abortus, a to nitko nije znao osim nje i njezine majke, i tako smo odradili tu pjesmu i ta pjesma ima svoju historiju, tako se desi ono što ne treba', ispričao je Žera iz Crvene Jabuke.

Ima neka tajna veza...

Jeste li znali da pjesma 'Ima neka tajna veza', koja je često proglašavana jednom od najljepših ljubavnih balada, zapravo uopće nije ljubavna. Vjerovali ili ne, posvećena je zatvorskom čuvaru.

Novi spot Petra Graše 'Moje zlato' pokazao njegovu nestašnu stranu

A Sandijeva pjesma 'Branka, Branka' zapravo uopće nije posvećena nejgovoj bivšoj supruzi Branki Bebić.

'Znači, kafanica u Sarajevu gdje bi ja svaki put kad bi došao, onda bi taj šef benda i pjevač rekao stop, stop, stop, stani bend, jedna za našeg dragog prijatelja i kolegu iz Zagreba, pa bi mi svirali od Tome Zdravkovića tu 'Ej Branka, Branka' da me malo zezaju i to, pa je meni palo na pamet ideja kako bi bilo super da napravim pjesmu kako bend stane kad ja uđem u kafanu i da oni sviraju za mene nešto i tako je nastala pjesma', ispričao je Sandi Cenov.

Ipak, možda je bolje ne biti doslovan već  glazbu slušati srcem. Pogledajte i cijeli prilog inMagazina.

Intervju sa Sandijem Cenovom: 'Moja supruga nije ljubomorna - smatra da su najbolji tate bivši mangupi'
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene