Veliki prijatelji

Rade Šerbedžija o Kemalu i Arsenu: 'Poslije njihove smrti ništa mi više nije isto'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Rade Šerbedžija, Kemal Monteno i Arsen Dedić bili su prijatelji i najopasniji kritičari.

Rade Šerbedžija u svojoj je 70-oj aktivniji nego ikad. Svakodnevno vježba, predaje na fakultetu u Rijeci i glumi u hollywoodskim blockbusterima. Ovih je dana snimao kadrove za film ''The promise'', scenarista i redatelja Terryja Georgea.

Pogledaj i ovo Oliver Dragojević (FOTO: Zeljko Mrsic/PIXSELL) Golema tuga Sve bismo dali da su tu, bar na jedan tren: Sa sjetom se prisjećamo velikana koji su ostavili trag u beskraju

'On je poznat po svjetskom uspjehu filma Hotel Ruanda, cast je fantastičan, igra Christian Bale', rekao je Rade.

S Belom se upoznao na snimanju filma ''Batman'' prije desetak godina, a i danas su dobri prijatelji. Uz glumu, Rade i zapjeva. No njegovi koncerti, kaže, nisu zabavni.

'Ja ne nastupam za novu godinu i te proslave jer ja ne znam kako nasmijati publiku. Obično plaču na mojim koncertima i tužni su, tužne pjesme pjevam', rekao je.

Glazbenim svijetom kročio je u društvu dvojice velikana koji više nisu s nama. Kemal Monteno i Arsen Dedić bili su prijatelji i najopasniji kritičari.

'To su bila moja dva najbliža prijatelja iz ovog svijeta umjetnosti, toliko sam s njima drugovao, cijeli život, i nastupao zajedno, mogu reći od Arsena i učio, on me odabrao kad sam bio mladi glumac, onda me počeo učiti da pjevam njegove pjesme, zajedno smo pjevali duete. Poslije njihove smrti ništa mi više nije isto', rekao je.

Šerbedžiju, čini se, vole velike zvijezde. Prijateljevao je i s Angelinom Jolie, koja mu je povjerila ulogu u svojem redateljskom prvijencu, filmu ''U zemlji krvi i meda''. U tom je, ali i mnogim drugim filmovima, Rade zaigrao u vihoru ratne tematike. Privatno je veliki zagovornik mira.

Šerbedžija je ovih dana objavio i svoj album sniman u Lisinskom u travnju ove godine.

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene