MODNE IKONE

PRVE DAME POLITIKE Znate li tko su modne revolucionarke u politici?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

One su žene koje imaju savršen stil odijevanja.

Ispisivati modnu povijest uspjelo je prvim damama i tek rijetkim političarkama. Prva dama koja je šezdesetih godina prošlog stoljeća prvi put modu uvela u političke vode je Jackie Kennedy. Ona je svojim prepoznatljivim stilom postavila temelj ženskog odijevanja u politici. 'Ne samo zbog svojih kostima i bisera koji se i danas često nose u političkim prigodama, nego su tu i velike sunčane naočale i samozatajan izgled', rekla je modna stručnjakinja Dubravka Prpić Znaor.

Pogledaj i ovo In Magazin: Sandi Cenov i žena - 1 Proslavili 18. godišnjicu Sandi Cenov i njegova supruga za kamere In magazina progovorili o braku i zarukama: ''Bila je to ljubav doslovno na prvi pogled''

U Velikoj Britaniji možda ne možemo pronaći političarke koje su značajno utjecale na modu, ali Lady Diana je dokaz kako plemkinje to zasigurno jesu. ' Nosila je haljine bez ramena, bez bretela. Isticala je svoju figuru, a usprkos tome je zadržala kraljevski stil', otkrila je Znaor. Danas kao njezinu nasljednicu često ističu Williamovu suprugu Kate Middleton. No, stručnjaci često za njezin stil kažu kako je prekonzervativan.

Pozornost modne struke na politiku uspješno je usmjerila Michelle Obama. Prva dama SAD promovira brojne američke dizajnere i preferira snažne uzorke i boje. 'Ona iza sebe ima cijeli niz stručnjaka savjetnika koji su joj za svaki njezin nastup u javnosti birali i vodili brigu o svakom detalju koji je nosila u tom trenutku na sebi, rekla je Martina Skoko, stručnjakinja za jezik odijevanja u politici.

'Kod nas predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u predizbornoj kampanji je vrlo inteligento koristila istu uz pomoć stručnjaka. Vidjelo se da ju je netko savjetovao. Oblačila se upravo u hrvatski dizajn', dodala je Skoko. Na inauguraciji je Kolinda Grabar-Kitarović nosila plavi komplet koji su kreirali Krešimir i Marija Stolnik. I cipele su bile domaće izrade.

Nema sumnje, sve te dame nametnule su modne trendove što dokazuje samo jedno, a to je da imaju stila.

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN Magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene