Utjecaj 'savršenstva'

Provjerili smo koliko je idealna žena daleko od stvarne!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Već je poznato koliko nas sa svih strana bombardiraju sa savršenim izgledom.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Miroslav Ćiro Blažević - 4 Inspirativne priče Herojske borbe naših poznatih: Evo koje su zvijezde prošle godine otvoreno govorile o svojim problemima.

Savršene proporcije, savršena kosa, savršeni stil imperativi su današnjice. Često je njihov jedini rezultat narušeno samopouzdanje pojedinca. Provjerili smo stoga koliko je idealna žena, koja nam se smiješi s naslovnica, daleko od stvarne. Dvije nesavršene Ivane progovorile su o izgledu. Modna dizajnerica i kiparica Ivana Popović tako nam je otkirila kako njezina osmogodišnja kći želi smršaviti, a Ivana Kindl kako zbog neuklapanja u kanon savršene ljepote nije dobila ni jednu naslovnicu.

Ivana Popović, kiparica i modna dizanjerica, svojom hrabrom borbom protiv raka inspirirala je mnoge. Voljeti sebe, reći će Ivana, najvažnije je na svijetu. Čudi se stoga ova slobodoumna umjetnica što svojim kćerima nije veći uzor. 'Moja druga kćer koja ima 14 ona je vidjela neku rusku manekenku i rekla je da će se operirat točno tako kako ona izgleda i sad da su ta djeca došle iz standardne obitelji ja ne bi ništa rekla, ali one su sa mnom prošle svašta i ne mogu vjerovat da ih nisam nikakav uzor', priznaje Popović.

>> Unakazili je na naslovnici časopisa!

Ali nije samo konfecijska veličina bitna, problem je što sve više ljudi želi imati određeni tip lica, nosa, usana. Pa kako se uopće dogodilo da svi želimo biti klonovi i izbrisati većinu naših individulanih razlika koje su, kažu psiholozi, smisao našeg postojanja?

Na naslovnicama magazina prolazi isključivo spomenuta stereotipna ljepota. S tim se susrela pjevačica Ivana Kindl koja zbog činjenice da se ne uklapa u tu kategoriju nije osvanula ni na jednoj. Nekad je zbog toga bila nesretna, danas kaže, ipak joj je drago što nije tipična. 'Kako postaješ zreliji počinješ se prihvaćat', poručuje pjevačica Ivana Kindl.

'Ja bi rekla da se trebaju pustit same sebi da se pogledaju u ogledalo i poljube se svako jutro, to je prvo ak se ne možeš poljubit probaj na silu i zavoljet će se, to je moj savjet za sve cure', poručuje pak dizajnerica Ivana Popović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene