Razotkriva se istina

Težak početak Prljavaca: "Spavali smo na kolodvorima. Koljena me još bole"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prljavci će uskoro anegdote iz svoje duge karijere ispričati u knjizi koja otkriva što se sve glazbenicima događa iza pozornice.

Dečki iz Dubrave cijelo ljeto na nogama drže sve dijelove Hrvatske, ali i šire. Čak i nakon 40 godina na sceni, nema naraštaja koji u glas ne zna pjevati sve najveće hitove legendarnih Prljavaca. Tako je bilo i u Čakovcu. Hit za hitom, tako se ukratko mogu opisati dva sata svirke Prljavog kazališta. A na energiji i kondiciji bi im pozavidjeli i mnogo mlađi kolege.

Pogledaj i ovo showbuzz Kruna karijere "Ja stvarno s ovim idiotima volim svirati": Prljavci o povijesnom koncertu na Trgu

"Teška je to utakmica svaku večer. Iza toga je nepotrebna bilo kakva dodatna aktivnost. Čekam da bude neka pauza pa da legnem negdje kraj rijeke u Gorskom kotaru i da držim glavu u hladnoj Kupi", kaže Jasenko Houra.Ova godina za njih je slavljenička. Obilježavaju 40 godina postojanja. Planova je zato mnogo - od izdavanja novih materijala do knjige u kojoj će se prikazati da je iza pozornice još zabavnije.

"Radni naziv je "Zašto sam ih sve volio". Svima govorim o tim rokerskim pričama za koje ljudi baš i ne znaju puno. Govorim o svakome pojedinačno pa ih zovem i pitam "Znaš, nemoj se ljutiti", govori Houra.

Dozu smijeha često im priušti Mladen Bodalec koji je nekoliko puta padao s pozornice, no takvih se priča tijekom godina skupilo. A dečki kažu kako ništa ne bi promijenili. "Koljena me bole i danas kako smo spavali po kolodvorima Bogović i ja. Spavali bi tako da bismo doslovno obadvojica klečali na koljenima, a glava na klupi", otkriva Houra.

Uz pretrpan raspored Prljavaca Mladen Bodalec uspio je završiti i studij prava, no kaže kako svoju pjevačku karijeru nikada ne bi mogao ostaviti. "Meni je rock and roll život i ne bih to mijenjao ni za što", iskren je Bodalec.

Prljavo kazalište nakon Čakovca očekuju nastupi u Sloveniji, a 5. kolovoza zasvirat će i u Kninu, što za njih ima posebno značenje. "Te godine 1995, 5 dana nakon 5. , 17 je bio jedan veliki koncert, nije bio bend, ja sam bio sam. Pjevao sam ružu Hrvatsku na kninskoj tvrđavi. Sigurno uz Vukovar jedno posebno mjesto na kojem se malo drugačije diše i osjeća. Sigurno u tom smislu su pjesme kronologija tog vremena, pa da možemo i tamo prisustvovati proslavi tako značajnog blagdana", kaže Bodalec. A ondje će im pružiti najbolje od najboljeg iz 40 godina duge karijere.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene