Razotkriva se istina

Težak početak Prljavaca: "Spavali smo na kolodvorima. Koljena me još bole"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prljavci će uskoro anegdote iz svoje duge karijere ispričati u knjizi koja otkriva što se sve glazbenicima događa iza pozornice.

Dečki iz Dubrave cijelo ljeto na nogama drže sve dijelove Hrvatske, ali i šire. Čak i nakon 40 godina na sceni, nema naraštaja koji u glas ne zna pjevati sve najveće hitove legendarnih Prljavaca. Tako je bilo i u Čakovcu. Hit za hitom, tako se ukratko mogu opisati dva sata svirke Prljavog kazališta. A na energiji i kondiciji bi im pozavidjeli i mnogo mlađi kolege.

Pogledaj i ovo Maja Šabić Mala nezgodica! Izvršni producent MasterChefa otkrio po čemu pamti njegovu pobjednicu Maju Šabić: "Ono što je tad izrekla mi nismo mogli nikako stavit na TV"

"Teška je to utakmica svaku večer. Iza toga je nepotrebna bilo kakva dodatna aktivnost. Čekam da bude neka pauza pa da legnem negdje kraj rijeke u Gorskom kotaru i da držim glavu u hladnoj Kupi", kaže Jasenko Houra.Ova godina za njih je slavljenička. Obilježavaju 40 godina postojanja. Planova je zato mnogo - od izdavanja novih materijala do knjige u kojoj će se prikazati da je iza pozornice još zabavnije.

"Radni naziv je "Zašto sam ih sve volio". Svima govorim o tim rokerskim pričama za koje ljudi baš i ne znaju puno. Govorim o svakome pojedinačno pa ih zovem i pitam "Znaš, nemoj se ljutiti", govori Houra.

Dozu smijeha često im priušti Mladen Bodalec koji je nekoliko puta padao s pozornice, no takvih se priča tijekom godina skupilo. A dečki kažu kako ništa ne bi promijenili. "Koljena me bole i danas kako smo spavali po kolodvorima Bogović i ja. Spavali bi tako da bismo doslovno obadvojica klečali na koljenima, a glava na klupi", otkriva Houra.

Uz pretrpan raspored Prljavaca Mladen Bodalec uspio je završiti i studij prava, no kaže kako svoju pjevačku karijeru nikada ne bi mogao ostaviti. "Meni je rock and roll život i ne bih to mijenjao ni za što", iskren je Bodalec.

Prljavo kazalište nakon Čakovca očekuju nastupi u Sloveniji, a 5. kolovoza zasvirat će i u Kninu, što za njih ima posebno značenje. "Te godine 1995, 5 dana nakon 5. , 17 je bio jedan veliki koncert, nije bio bend, ja sam bio sam. Pjevao sam ružu Hrvatsku na kninskoj tvrđavi. Sigurno uz Vukovar jedno posebno mjesto na kojem se malo drugačije diše i osjeća. Sigurno u tom smislu su pjesme kronologija tog vremena, pa da možemo i tamo prisustvovati proslavi tako značajnog blagdana", kaže Bodalec. A ondje će im pružiti najbolje od najboljeg iz 40 godina duge karijere.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene