Valentinovo je...

VIDEO Iskreni odgovori koji će vam namamiti osmijeh na lice!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

O značenju Dana zaljubljenih odlučili razgovarati s najmlađima. U jednom zagrebačkom vrtiću dobili smo iskrena, neiskvarena objašnjenja o zaljubljenosti, darivanju i slavljenju ljubavi.

Leptirići u trbuhu, ružičaste naočale na nosu i Kupidova strijela ravno u srce - pa tko bi odolio ljubavi! Zaljubljeni parovi diljem svijeta 14. će veljače vrlo vjerojatno barem jednom nesvakidašnjom sitnicom razveseliti svoju bolju polovicu, pa makar se kleli da im taj dan ne predstavlja ništa. Oko dugogodišnje tradicije darivanja i slavljenja ljubavi oni odrasli uvijek će pričati sa skepsom, pa smo odgovore o Valentinovu potražili među malenim mudrim glavicama.

Pogledaj i ovo Jedi, moli, voli, Julia Roberts Koji je vaš favorit? Lista najboljih romantičnih filmova koja će uljepšati ovaj malo posebniji dan od drugih

Crvena Jabuka slavi 30. rođendan u dubrovačkom Revelinu za Valentinovo

'Valentinovo je kad se netko ženi. I kad se moraš obuć u lijepu odjeću', kaže Hrvoje. 'Ja sam njoj obećao da ću joj kupit prsten. Zlatni' – obećao je Arian Jani. Ljubav ne bira godine, trenutak, niti pita za mišljenje kad nas pogodi, a upoznajemo je vrlo rano, baš poput ovih mališana.

'Ja mami pokazujem da je volim, pa me mama pita koliko, da je zagrlim i pokažem i uvijek je skoro ugušim koliko je volim', kaže Hrvoje.

Valentinovo se diljem svijeta slavi na razne načine. U Engleskoj su prije sto godina na taj dan, preoblačili malu djecu u odrasle, nakon čega su išla od vrata do vrata i pjevala Valentinovu pjesmu. U Wallesu su se darivale drvene izrezbarene žlice. Simboli su najčešće bili srca i ključevi a nosile su poruku "ti imaš ključ mog srca", dok je u nekim zemljama običaj da djevojka od mladića dobije odjeću kao poklon, a ako ona zadrži dar znači da se želi udati za njega. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene