Posjetili smo Berlinale

VIDEO Nicole Kidman za kamere InMagazina progovorila o svom 'plastičnom' izgledu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jedan od tri najutjecajnija filmska festivala na svijetu ove je godine proslavio 65. rodjendan.

Berlinale rado posjećuju i zvijezde jer, kako kaže glumac Christian Bale, ovo je najbolje mjesto za promociju filma jer novinari ovdje postavljaju najpametnija pitanja na svijetu. Bale je ovdje promovirao najnoviji film kultnog redatelja Terrencea Mallicka, 'Knight of Cups'.

Pogledaj i ovo Nicole Kidman više ne sliči na sebe Razgolićeno izdanje jedne od nekoć najljepših glumica ostalo je u sjeni njezina lica, kojim ne prestaje šokirati!

Na festivalu je prikazano 400 filmova, a njegov direktor Dieter Kosslick ove je godine zavrtio priču oko, kako sam kaže 'snažnih žena u ekstremnim situacijama.' Tako je Berlinale otvorio filmom španjolske redateljice Isabel Coixet 'Nitko ne želi noć' u kojoj glavnu ulogu igra Juliette Binoche. U službenoj konkurenciji prikazano je 19 filmova, među kojima i 'Queen of the Desert' Wernera Herzoga u kojem Nicole Kidman glumi britansku špijunku i avanturistkinju Gertrude Bell. Na neugodne novinske napise o njezinom sve plastičnijem izgledu, Kidman odgovara s naoko prirodnim smješkom: 'Ne čitam ih.'

Helen Mirren spotaknula se na stepenicama na Berlinaleu

Direktor festivala ove je godine uveo i novi program posvećen upravo serijama pa je tako u želji da se sruši zid između velikog i malog ekrana u žiri pozvao Matthewa Weinera, tvorca serije 'Momci s Madisona'. Žirijem je pak predsjedavao slavni redatelj Darren Aronofsky.

Rekorder festivala, po broju filmova, bio je glumac, umjetnik, producent i redatelj James Franco koji se crvenim tepihom osim s Nicole Kidman, prošetao i s redateljem Justinom Kellyjem koji je režirao dramu 'I am Michael', inspiriranu istinitom pričom o gay aktivistu koji se odriče homoseksualnosti i okreće Bogu. A treći film u kojem Franco glumi jest najnovije 3D ostvarenje kultnog njemačkog redatelja Wima Wendersa, 'Every Thing Will Be Fine', kojem je ove godine uručena nagrada za životno djelo.

Bivši vampir Robert Pattinson u Berlin se vratio nakon tri godine s filmom 'Life', redatelja Antona Corbijna. Rob glumi fotografa časopisa 'Life' koji je dobio zadatak snimiti Jamesa Deana. Kako to obično biva na njegovim premijerama, čepići za uši bili su neophodan dodatak.

Na programu festivala našao se jedan, ali vrijedan hrvatski film. Riječ je o redatelju iz Ploča Juri Pavloviću i njegovom kratkom filmu 'Piknik' o dječaku kojeg odgojitelji iz doma vode u posjet ocu robijašu.

A u programu Berlinale Talents, radionici za mlade i perspektivne filmske djelatnike iz cijelog svijeta, sudjelovala je makedonska glumica Jelena Jovanova. U Berlin je došla sa svojim dečkom, glumcem Stjepanom Perićem, koji je još prije par godina sudjelovao u istom programu.

Tko je još prošetao crvenim tepihom prestižnog filmskog festivala, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene