Zdravstvena kampanja

Saznajte sve o projektu 'Oživi me'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Želi se podići svijest građana!

Joe Šimunić, Matija Vuica, Iva Balaban i Mia Kovačić samo su neke od poznatih lica koja su se uključila u zdravstveno-nacionalnu kampanju 'Oživi me'. Inicijativa je ovo kojom se želi educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osoba koje dožive srčani zastoj te educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osobe koja doživi srčani zastoj.

Pogledaj i ovo Mia Kovačić - 3 Oduvijek prekrasna Od 2009. do danas na našoj voditeljici samo se jedna stvar promijenila, već je godinama među omiljenim licima Nove TV!

Predstavljena kampanja 'Oživi me' - podršku dali brojni poznati!

Glavni cilj je da se građanima približili postupak reanimacije, a organizatori najavljuju pokazne vježbe diljem Hrvatske u kojima možete svi sudjelovati.

Kada bi se počela provoditi reanimacija, dakle ne čekajući hitnu pomoć koja u prosjeku dolazi za 10 ili 20 minuta, tada bi se spasili mnogi životi jer svaka minuta odlaganja masaže srca znači 10-20 % manje šanse za preživljavanje.

"Jako mi je drago što kao kapetan Dinama mogu danas biti ovdje i što se klub odlučio uključiti u ovu kampanju. Znamo kako je u svijetu nogometa bilo već dosta nesretnih slučajeva u kojima su igrači umirali i mislim da je sjajno što će naši igrači biti obučeni pomoći u takvim situacijama; ne samo na terenu nego i drugdje. Ne daj Bože, ali tko zna kada ćemo se naći u situaciji kada će nekome trebati pomoć. Kada sam čuo ove brojke o tome koliko je potrebno vremena da bi se pružila pomoć nekome tko ima problema sa srcem i koliko je svaka minuta bitna dobio sam još jednu potvrdu kako je ova akcija itekako potrebna." – Josip Šimunić.

Cijeli prilog pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene