Posebna priča

VIDEO Otkriveno kako je nastala pjesma 'Ti si mi u krvi'...

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Srpska kantautorica govori o nadolazećoj turneji sa svojim ocem, ali i otkriva kako se dogodila legendarna pjesma koja je osvojila bivšu Jugoslaviju.

Kantautorici Aleksandri Kovač glazba je očito upisana u genetskom kodu. Djed je bio violinist, baka operna pjevačica, a roditelji su joj glasoviti autori Spomenka i Kornelije Kovač.

Pogledaj i ovo showbuzz Cijeli bend u borbi s kilama Zajedno teže više od pola tone, a sada je vrijeme da se tome stane na kraj

'Obiteljski dom je bio uvijek bučan, pun glazbe i ljudi. To mi je bilo divno. Sjećam se da su tu prolazili mnogi, od Zdravka Čolića pa do svih mogućih glazbenika koje mogu zamisliti iz one stare Jugoslavije da su se bavili popom i rockom. Bili su stalni gosti naše kuće, puno se sviralo i često smo radili zabave. Moju sestru Tinu i mene bi uvijek poslali na spavanje pa bismo mi čekale sat i pol, dva, a onda smo se polako prikradale, virile i slušale', otkrila je Aleksandra.

Njezin otac radio je na brojnim antalogijskim albumima poput onih Korni grupe, Indexa, Pilota i Bajage, no sa suprugom Spomenkom stvorio je jednu od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena 'Ti si mi u krvi'.

Zanimalo nas je ima li neka priča oko te pjesme, kako se ona dogodila.

Glumica Nataša Janjić iskreno: 'Nikad više ne bih mijenjala svoje prezime'

'Ima priča koju je moj otac meni ispričao. Naime, moja majka u tom trenutku kad je pisala tu pjesmu nije bila popularni pisac, bila je samo Kornelijeva supruga. I Zdravko nije bio baš oduševljen da ona piše tekst za njegovu pjesmu, smatrao je da bi to možda trebao biti netko ozbiljniji. Onda je tata rekao - 'Pa znaš što, daj priliku Spomenki. Ako baš misliš da joj treba pomoć, neka Bajaga bude s njom da joj pomogne dok piše tekst.' Onda su se Bajaga i mama spojili, pričali cijelo jedno poslijepodne i od toga nije ništa izašlo. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je onda napisala tekst 'Ti si mi u krvi'. Ali eto zanimljivo je da i pored te sumnje i što nije bila etablirani tekstopisac, ona je napisala jedan antologijski tekst', otkrila nam je kantautorica.

Unatoč uspjehu roditelja, Aleksandra i njezina sestra Kristina krenule su svojim putem. Njih dvije osnovale su vlastiti bend i to još kao tinejdžerice.

'Nikada nisam bila opterećena slavnim prezimenom baš zato što je tata takav kakav jest. On je netko tko se uopće ne miješa u moju karijeru niti u karijeru moje sestre i netko čiji sam ja najveći fan. ja sam fan i štovatelj muzike mog oca, pored toga što ga obožavam', priznaje.

Aleksandra je pisala pjesme i za hrvatsko tržište, kao naprimjer hit Nine Badrić 'Vjetrenjače'. Nina je tu pjesmu čula još prije 10 godina.

'Ja sam joj ga odsvirala za klavirom i ona je rekla da je prekrasna balada. No tu je stalo, nismo ništa oko te pjesme komunicirale. Međutim, prije pola god mi se Nina javila i rekla: 'Aleksandra, znaš onu pjesmu 'Vjetrenjače'? Ja je želim napraviti funky i u brzom ritmu, da ljudima vratimo osmijeh na lice', ispričala nam je.

S ocem se priprema za zajedničke nastupe te će posjetiti sve veće gradove bivše Jugoslavije, a prvi koncert bit će 14.3. u Beogradu.

'Trebalo je proći puno vremena da tata i ja udružimo snage, iako nam to nekako do sada nije padalo na pamet. Sad smo valjda ušli u te godine kad smo se pogledali i rekli- hej, pa mi nikada nismo nastupali zajedno, ovo je pravi trenutak. Ja ću pjevati, iako ću na jednoj pjesmi pratiti tatu koji će pjevati. Uspjela sam ga nagovoriti iako ga je teško nagovoriti da pjeva, a odlično pjeva', otkrila nam je Aleksandra.

A što poručuje svojom glazbom, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene