MasterChef

VIDEO Otkrijte gdje se danas nalaze bivše kulinarske zvijezde!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Na programu Nove TV uskoro kreće treća sezona najuspješnijeg kulinarskog showa - Celebrity MasterChef. Pogledajte gdje su kandidati prošlih sezona i jesu li ostvarili svoje kulinarske snove. Vjerovali ili ne, jednu smo kandidatkinju pronašli u dalekom Meksiku.

Prva sezona hrvatskog Masterchefa započela je s emitiranjem u ožujku 2011. godine. S kandidatima showa, kuharima amaterima, svi su živjeli, smijali se, strahovali, ali prije svega kuhali. Ovaj reality cooking format odmah je osvojio gledatelje diljem Lijepe naše te pridonio populariziranju vrhunskog kulinarstva u Hrvatskoj.

Pogledaj i ovo showbuzz MasterChef Luka 'Ako se itko približi na 10 kilometara od ovoga bit će – wow!'

'Tko miješa, ručak mu ne zagori' - Pogledajte novi spot!

Kandidati su za ulazak u Masterchef kuhinju morali imati određena znanja i vještine, ali i veliku želju za napretkom i učenjem. Nije bilo važno jesu li završili ugostiteljsku školu ili nešto posve drugo. Diplomiranom informatičaru Marku Gajskom, danas glavnom šefu jednog hvarskog restorana, dovoljna je bila samo snažna volja.

'Nakon fakulteta je to bio hobi, s Masterchefom je postala opcija, a nakon te prve sezone je postala realnost', rekao je Gajski.

Matija Nikolić, natjecatelj prve sezone, danas vodi vlastiti gastro kutak, gdje u woku priprema jela od mesa i povrća, i to samo organski i ekološki uzgojenih. S veseljem se prisjeća showa, tijekom kojeg je iz amatera izrastao u pravog kuhara profesionalca.

Tamo smo puno naučili i bili smo slobodni ekperimentirati s namirnicama. Ono što smo prije kuhali bilo nas je strah pripremati, ali to nam je dosta pomoglo', rekao je Nikolić.

Simpatičnu ekonomisticu Ivanu Čuljak, ljubav za kuhanjem odvela je čak i preko Velike bare, u daleki Meksiko. Ovog proljeća se planira vratiti u Hrvatsku i pokazati sve što je naučila. Da nije bilo Masterchefa, svi se slažu, ne bi bili tamo gdje danas jesu.

MasterChef je kandidatima otvorio vrata u svijet gastronomije. Šime Sušić se nakon pobjede otisnuo na putovanje jadranskim otocima i istraživao domaće specijalitete. Drugi hrvatski Masterchef Nikola Lesar otputovao je, pak, na Daleki istok.

A kako su se snašli ostali bivši kandidati te što su rekli članovi žirija, provjerite u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene