Isti vatreni pogled

Pogledajte kako danas izgleda kraljica erotike bivše Jugoslavije!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumica Neda Arnerić govori o nezaboravnim ulogama koje su joj obilježile karijeru, svom izletu u politiku te odnosu sa suprugom s kojim je u skladnom braku više od 30 godina.

Krupne oči i vatrenocrvena kosa aduti su zbog kojih je Neda Arnerić dugo slovila za jedna od najljepših diva ex yu kinematografije. 'Potječem iz stare korčulanske obitelji. Jako sam ponosna jer se malo koja porodica može pohvaliti da poznaje svoje korijene još od 15. stoljeća. Govore mi da sam jako fina i da se ponašam kao dama, a ja razmišljam pa možda to ima veze s tim što sam plave krvi', kaže Neda.

Pogledaj i ovo Neda Arnerić Jugoslavenska Shirley Temple Slovila je kao najljepša glumica bivše države, a posljednje godine života provela je usamljena i tužna

Već sa 13 godina ostvaruje svoju prvu filmsku ulogu, a dramsku akademiju upisuje kao najmlađi student. No umjesto glume završila je povijest umjetnosti. 'To je bilo iz praktičnih razloga. Studentima glume prve dvije godine studija branili su da rade, a meni su stizale neke primamljive ponude. Bila sam najmlađi student u povijesti Akademije. Šesnaest godina sam imala i znala sam da uvijek ima vremena da se tamo vratim. To mi je možda danas najviše žao. Kad bih se ponovno rodila završila bih akademiju jer je to bio najljepši period u mom životu, družeći se sa studentima od zore do kasne noći', kaže Arnerić i nastavlja: 'Dugo mi je trebalo da me prihvate kao ozbiljnu glumicu. I sama sam si umislila da sam zgodnjikava djevojka koja se zna ponašati pred kamerama. Svjesna sam bila da sam opuštena i prirodna, ali sam smatrala da to nije dovoljno da budem profesionalna glumica. I željela sam zahtjevne uloge. Najteže mi je bilo kod Lordana Zafranovića. On je jako zahtjevan redatelj, dva puta smo surađivali i tu sam stvarno utrobu izvrnula naopačke. Mislim da sam to napravila dobro,. No danas da to radim napravila bih još i bolje', izjavljuje.

Pjevačica se vratila: 'Snimam prvi spot kao plavuša!'

U osamdesetima postaje sex simbol domaćeg filma iako u svojoj karijeri ima tek nekolio takvih filmova. 'Netko je to dobro plasirao i ljudi su to prihvatili. Mi smo površna nacija i kad netko dobije epitet koji mu prikače, često ga nosi kroz cijeli život. Jako me dugo pratila rečenica I tata bi sine iz filma Tko to tamo peva. No to je toliko genijaln film i tako dobra scena, da nisam imala ništa protiv', priznaje.

Neda Arnerić u skladnom je braku s maksilofacijalnim kirurgom Miloradom Meštrovićem. Zajedno su više od trideset godina. 'Moj suprug je mogao pratiti moj tempo, ali na sreću to ga nikad nije zanimalo.Znate kad ste s nekim trideset godina pod istim krovom. Pa svaka mi čast. Ne znam kad nam je godišnjica vjenčanja, ali znam kad smo se upoznali. Tad sam ga odšacala i rekla to će biti moj čovjek iako je tada bio zauzet. Za vjenčanje sam posudila bež vjenčanicu od svoje kume, jer znate nisam bila nevina', duhovita je Neda.

Zoran Đinđić odabrao ju je za svog poslanika. Za njegova mandata bila je zastupnica u Skupštini Srbije. 'Moj izlet u politiku bio je uzbudljiv i častan. Vjerovala sam u to, rušila sam Slobu i mislila sam da je on glavni krivac. Kasnije sam shvatila da ima puno većih problama. Tito nas je sve uspavao zadnjih 50 godina i nismo shvatili da je bavljanje politikom vrlo ozbiljna stvar', govori Arnerić.
Danas joj je 61. Odigrala je stotinjak uloga, osvojila sve najvažnije nagrade, no za mnoge je još uvijek vječita djevojčica jugoslavenskog filma. Voljela bih igrati neke teške tragedije, žene koje pate, nešto što stalno igra Meryl Streep', poželjela je Neda.

Intervju s poznatom glumicom pogledajte u videu In Magazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene