Jedna trudna, dobili novu

Skandal Kraljice Hrvatske: Izbor zaustavila policija zbog dojave o bombi!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zbog dojave o bombi sinoć je evakuirana mala dvorana Lisinski u kojoj se održavao izbor za Kraljicu Hrvatske. Na sreću ipak lažna dojava unijela je strah među kandidatkinje, ali i posjetitelje. Po svemu sudeći, priča će imati sudski epilog, a Hrvatska ove godine dvije ljepotice s istom titulom.

Izbor ljepote ''Kraljica Hrvatske'' potresa velik skandal. Naime, sinoć je u Zagrebu taj izbor za Miss održan u organizaciji Udruge ''Kraljica Hrvatske'' a za nekoliko dana na Pagu svoju će Kraljicu proglasiti drugi organizatori izbora istog naziva.

Pogledaj i ovo showbuzz Iza kulisa VIDEO Ostvario joj se najgori strah na izboru za Miss u Šibeniku

21-godišnja zaručnica Domagoja Vide: 'Drži me kao kraljicu, on je taj'

Postavlja se pitanje tko je vlasnik brenda ''Kraljica Hrvatske''?

Oko vlasništva se bore članice direkcije koja taj izbor organizira već 24 godine i novoosnovana Udruga koja je iskoristila nespretnost dosadašnjih organizatora koji nisu zaštitili to ime u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Kao da to nije dovoljno, sinoćnji izbor potresla je dojava o bombi koja je unijela strah među kandidatkinje al i posjetitelje.

Vlasništvo pojedinog žiga, laički rečeno brenda, lako je provjeriti u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Naime, tamo stoji da je pokojni Josip Gumzej od 2001. vlasnik žiga naziva u kombinaciji engleskih i njemačkih riječi ''Queen of Kroatien fur Queen of the World, Europe, Universum'' u prijevodu na hrvatski ''Kraljica Hrvatske za Kraljicu svijeta, Europe, Svemira'' a Udruga Kraljica Hrvatske od 2014. vlasnik je žiga ''Kraljica Hrvatske''.

Budući da zakon nalaže da se naziv žiga smije koristiti samo onako kako je registrirano u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, jasno je da Bjedov i Roglić mogu koristiti naziv na kombinaciji engleskog i njemačkog jezika, a Udruga Kraljica Hrvatske na hrvatskom.

Imamo i novu Kraljicu Hrvatske

Ipak, uza sve skandale, Ivanu Gugić koja je ostala trudna s nogometašem Domagojem Vidom naslijedila je nova ljepotica. Okrunjena je 20-godišnja Tina Živković iz Zagreba 'Mjesta ima dovoljno za sve. Ljepota i dobrota idu ruku pod ruku. Mislim da nema potrebe da se sad tu nešto radi nekakva drama oko bilo čega', kaže Natalija Brkić koja je predsjednica udruge Kraljica Hrvatske.

Sve kraljičine ovlasti - što dupini imaju s tim?

Čini se da će cijeli slučaj dobiti i svoj sudski epilog, no na kraju krajeva postavlja se pitanje - s kojim se ciljem vodi ova broba s obzirom na to Svjetski izbor ovoga natjecanja ne postoji već pune tri godine.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene