S Gerardom Depardieuom

Nakon Hollywooda, Ksenija Prohaska osvaja Europu!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ksenija Prohaska u rubrici 'Njeno drugo lice' Dalibora Petka, govori o svojoj najvećoj ulozi Marlene Dietrich, odnosu sa kćerkom, životu u Hollywoodu i posebnoj ljubavi prema cvijeću!

Bilo da glumi Edith Piaf, Billie Holiday ili Marlen Dietrich jedno se mora priznati. Ksenija Prohaska uspjela je pomiriti glumicu i pjevačicu u sebi.

Pogledaj i ovo showbuzz Zajednička borba Dečki na mršavljenju! Iznenadit će vas koliko su naši rokeri skinuli kilograma dosad!

'Da ću biti glumica i pjevačica otkrila sam još u petoj godini. U Rijeci sam stala na stol, pjevala sam, plesala i glumila i rekla ja ću biti glumica, pjevačica i balerina', kaže Ksenija, koja je ovih dana potpisala ugovor za novi film.

U listopadu će u Italiji snimati s Gerardom Depardieuom.

Ksenija Prohaska: Hollywood mi je slomio srce!

Četrnaest godina provela je u Hollywoodu. Do tada je u Hrvatskoj odigrala niz kazališnih i filmskih rola među kojima i ulogu u 'Gostima iz Galaksije', oskarovca Dušana Vukotića.

'U Hollywodu vas ne gledaju nikako, nego ti daju tekst i kažu dijete pokaži što znaš. Nitko me od Hrvata nikad nije preporučio, podržao ili pomogao. Kao Pepeljuga sam bila, što sam više uspijevala, to su se više odmicali', rekla je.

Do danas ona je jedina glumica kojoj je Marlene Dietrich dala dopuštenje da ju glumi. S monodramom o poznatoj glumici obišla je 17 zemalja, a zbog nevjerojatne fizičke sličnosti dobila je i ulogu u filmu 'Bugsy', koju je izborila između tisuća kandidatkinja.

'Kad sam došla na set Warren Beatty se pretvarao da je pao u nesvijest. To je jedan vrag prepametan i duhovit. Sjećam se, dok sam čekala, ušla je Meryl Streep. Bila je trudna sa četvrtim djetetom i trbuhom do zuba. Kažem ja, ne mogu vjerovati, a ona odgovara ni mi nismo', izjavila je Prohaska, koju se na setu najviše dojmio partner Joe Mantegna. Ubrzo je shvatila kakva je uistinu 'tvornica snova'.

'Već si tada trebao biti poluanoreksičan, drugačiji nego što sam ja bila. Ja sam bila starinska, osjećajna, domoljubna, nostalgična i romantična cura. A takve u Hollywoodu, ma koliko god imale ljepote i talenta, dosta slabo prolaze', kaže.

U Americi živi njena kći Ana. Početkom listopada Ksenija će po drugi put  postati baka. 'Silno sam voljela svoju Anu, a da li sam bila dobra mama, nisam. Moja Ana je dobra mama. Ja sam bila odsutna u svojim snovima i karijeri. Mislim da sam bila dobra mama od njenih tinejdžerskih dana', izjavila je.

Svoju kreativnost Ksenija je uspjela izraziti i izvan teatra. 'Volim cvijeće i unutrašnji dizajn. Cvijeće me rastereti, moja seka ga sadi, a ja ga trgam', otkrila je. Na pitanje tko je zapravo Ksenija Prohaska odgovara dječjim glasom. 'Neka mala curica, preplašena, ali dobro mi je i sve je divno. Još uvijek imam mlado srce i nemiran duh', kaže Ksenija Prohaska.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene