Hrabrost ili ludost?

VIDEO Drastične transformacije: Promjene ih skoro skupo stajale

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pogledajte nevjerojatne transformacije glumaca za potrebe uloga i doznajte koji su domaći glumci imali slična iskustva.

Glumci se često za uloge, osim psihički, moraju pripremiti i fizički. Najčešće to podrazumijeva debljanje ili mršavljenje. Da bi se za ulogu Bridget Jones udebljala deset kilograma, Renee Zellweger u organizam je unosila čak 4000 kalorija na dan.

Pogledaj i ovo Matthew McConaughey - 1 Evo što mu je poručio! Vječiti šarmer proslavio je 54. rođendan, a čestitka koju mu je sin javno uputio prikupila je pola milijuna lajkova!

Leonardo DiCaprio će u filmu ‘The Crowded Room’ glumiti 24 ličnosti

Zbog svega toga glumci se sve teže odlučuju za drastične transformacije - jer promjene ih mogu skupo stajati. Posebice kada je njihovo zdravlje u pitanju. Na ovakve preobrazbe odlučuju isključivo radi uloga koje bi im mogle donijeti Oscar. Takav je bio slučaj i s Matthewom McConaugheyjem, a zlatni kipić za transformaciju je zaradila i Charlize Theron koja se za ulogu serijskog ubojice udebljala 15 kilograma. Da bi izgledala što uvjerljivije, kremu za lice nije nanosila 6 mjeseci!

Jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji se radi uloge u povijesnom filmu Konjanik morao udebljati je Nikša Kušelj. Kilogrami su mu pomogli da lakše odigra lik. Domaća glumica koja voli fizičke promjene za uloge je i Judita Franković. Najveću transformaciju doživjela je za ulogu navijačice. Od fizičkih preobrazbi, mišljenja je naš filmski kritičar, mnogo je teže svladavanje određenih vještina. Tako nevjerojatno zvuči da je za ulogu u filmu New York, New York Robert de Niro u samo pet mjeseci naučio svirati saksofon.

Kroz kakve sve transformacije prolaze glumci pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene