Jesu li u pravu?

Modni rat: Na kritiku iz NY reagirala i domaća lica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ljeto je idealno vrijeme za razbibrigu i odmor, no čini se kako u svijetu mode nije baš tako opuštena atmosfera.

Ugledni modni urednik Grgo Zečić, s adresom u New Yorku, kritizirao je domaće modne dizajnere koji mu nisu ostali dužni.

Pogledaj i ovo Anica Kovač Tri ljepotice! Anica Kovač snimljena je sa svojim lijepim nasljednicama, pogledajte kako izgledaju kćeri koje su od nje pokupile sve najbolje!

Domaće ljepotice savjetuju kako na visokim temperaturama izgledati besprijekorno

'Koga vraga 70% dizajnera prikazuje kolekcije? Za koga? Obitelji i prijatelje? Ego? Prodavati mogu tek rijetki i to s pomno razrađenim planom i vjernom klijentelom. Oni uspijevaju opstati. Svi drugi životare od revije do revije, u nadi da će se nešto dogoditi, a ništa se ne događa' - ovo je samo dio kritike uspješnog modnog urednika Zečića koja je stigla iz Amerike na račun domaće modne scene, od koje se mnogima digla kosa na glavi.

Pogotovo onima koji su prisutni više od deset godina, a nisu izdvojeni u petero uspješnih. 'Među tih pet smo i mi, nabrojao je nas, tako da mi nemamo porive za nekakvim ratom. Eto, hvala da je primijetio da dobro radimo i mi smo zadovoljni', kaže Aleksandar Šekuljica iz ELFS-a koji su novu kolekciju predstavili na Bipa Fashion.hr.

'Neka svatko nađe svoje mjesto, ali mislim da najbolji isplivaju na površinu', smatra i dizajnerica Martina Felja, a zadovoljan je i dizajer Zoran Aragović koji živi od svojeg rada. Ipak, ni dizajner Ivica Skoko imao je nešto za reći. 'A Grgo... ako to sve gleda crno kako gleda, dobro je da je otišao, da se odselio i jer mu očito tu nije mjesto', kaže Skoko.

Da, u maloj našoj, s jedva 4 milijuna stanovnika, nema velike proizvodnje, industrija je već odavno na klimavim nogama, nema velikih kupaca i lanaca trgovina, ali modnih noviteta nasreću ima. Previše ili ne? Najbolji su dokaz ipak kupci. 'Zašto ne domaće kupovat? Svatko ima svoj ukus, i ako se nađeš u tome zašto ne?', pita se i Anica Kovač. 'Ja sam možda najbolji primjer 'kupujmo hrvatsko'', smatra glumica Mirna Medaković.

A što ste još propustili na Bipa Fashion.hr-u pogledajte u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene