Kao Michelle Obama

Kolindin izbor - Tko je dobro odlučio, tko pogriješio?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glavna tema modnih krugova danas je inauguracijski stajling prve hrvatske predsjednice, ali i ostalih uzvanika na događaju koji će zasigurno ući u povijest Lijepe naše!

U haljini i ogrtaču kraljevski plave boje, prema ideji Krešimira i Marije Stolnik, prva hrvatska predsjednica izgledala je sjajno. Ocjena je to modne struke koja dosad nije uvijek bila zadovoljna s Kolindinim modnim odabirima.

Pogledaj i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Donosimo pregled Po čemu su ostale zapamćene hrvatske inauguracije? Pogledajte presjek tradicija, modnih odabira i redateljskih imena

S obzirom na sve protokolarne stavke koje je trebalo ispuniti, odabir Kolinde Grabar Kitarović nije bio jednostavan. Modna struka presretna je što ogrtač nije imao revere već povišeni ovratnik koji je bio odličan odabir. Pogođena je i duljina haljine, malo ispod koljena, koju joj preporučuju i u budućnosti. A zbog njezinog odabira mnogi su je usporedili i s američkom prvom damom Michelle Obamom - zbog odabira boja i domaćih dizajnera.

Nives Celzijus VIP gost na predsjedničkoj inauguraciji

'Ona je lijepo izgledala, decentno, umjereno i primjereno događaju koji je takav kakav jest - veličanstven', rekla je modna dizajnerica Matija Vuica. Ipak, ono što je najviše oduševilo izbor je boje. Ogrtač kraljevski plave boje ispod kojeg je bila istobojna haljina s vezenim detaljem na struku, ziheraški je upotpunjen torbicom i cipelema Anite Zannotiti Štulec u istoj boji. Cijeli stajling zaokružio je decentan nakit, također izrade domaćih obrtnika. Zlatar Paško Dodić zadužen je za naušnice i prsten tradicionalnog izgleda. U cijeloj priči modna struka pronašla je tek sitne zamjerke.

Prvi gospodin odlučio se za tamno odijelo i ogrtač diazajnera Ivice Klarića. Njegove cipele izradio je Renato Bočak, čime je budući predsjednički par zaokružio priču kojom je podržao domaće dizajnere i obrtnike. 'Izgledao je dobro. Nema stvarno nikakve zamjerke. S obzirom na njegovu konstituciju tijela nije ni mogao ići u neki pretjerani iskorak. Zima je pa je odabrao dugi kaput. Jednostavno bio je prigodno odjeven, klasičan i elegantan', rekla je modna urednica Mija Dropuljić.

Među uzvanicima na inauguraciji najviše pozornosti privlačio je Tony Cetinski koji od svojeg rokerskog stajlinga nije odustao ni u ovoj svečanoj prigodi. Najelegantniji muškarac na inauguraciji bio je Robert Kovač.

Kako modni stručnjaci ocjenjuju ostale slavne osobe, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene