Obljetnica Vukovara

'Pristižu sjećanja na to vrijeme i agoniju ljudi, grada, svo zlo koje se tamo događalo'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tužnog ratnog vihora sjećaju se i domaće zvijezde koje su tijekom Domovinskog rata pjesmom, sportskim uspjesima ili riječima potpore davale nadu u slobodu i ljepše sutra.

Na današnji dan prisjećamo se Vukovara i svih njegovih žrtava koje su životima platile našu slobodu. Prisjećamo se i žrtava Škabrnje. Tužnog ratnog vihora sjećaju se i domaće zvijezde koje su tijekom Domovinskog rata pjesmom, sportskim uspjesima ili riječima potpore davale nadu u slobodu i ljepše sutra.

Pogledaj i ovo In Magazin: Vinko Čemeraš - 6 Već ima i svoj mural! Godinama je izbjegavao Doru, a onda se prijavio i postao njezino najveće iznenađenje: "Bilo je u tom trenutku nestvarno''

'Pristižu sjećanja na to vrijeme i na agoniju tih ljudi, na agoniju tog grada, na svo zlo koje se tamo događalo', kazao je Mladen Bodalec. Nema tog Vukovarca koji ne zna što se dogodilo 18. studenog '91. Rijeka prognanika na ulicama, u očima rijeka suza. Dan kada je pao Vukovar zauvijek će ostati urezan i u sjećanju Dubravka Šimenca. Svake godine zapali svijeću za one koji su našu slobodu platili svojim životom.

KOLONA SJEĆANJA Milanović izviždan na odlasku s groblja, neugodna dobacivanja Bojanu Glavaševiću

'Pa smo mi sportaši na neki način, tada 91. bili na jednoj drugoj liniji bojišnice a to je ona sportska, promocija Hrvatske i objašnjavat svijetu i Europi šta se dešava', rekao je Šimenc.

Prljavci su početkom devedesetih tugu i bol hrvatskog naroda pretočili u svoje pjesme. ''Ruža Hrvatska'' je nastala 88-e i poput nekog proročanstva ukazala na to što nam se sprema.

'Naše su pjesme bile odraz tog vremena, i Ruža Hrvatska koja je bila predskazanje svega toga, i album ''Lupi petama, reci evo sve za Hrvatsku'' je bio 93. u jeku dakle rata i nisi mogao naprosto pisat ni o čemu drugom', dodaje Bodalec.  Što su o ratu rekli ostali hrvatski glazbenici i sportaši, pogledajte u prilogu IN magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene