Oživljeni stari običaji

Vrijeme je božićnih pjesama, a Hrvati imaju najljepše!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Miroslav Škoro izabrao je deset najljepših pjesama te ih otpjevao uz pomoć tamburaša i Ladarica.

Miroslav Škoro je uz pomoć članica nacionalnog ansambla Ladarica i tamburaša oživio tradicionalan duh Božića. Podsjetio nas je na to kako su ga nekada slavili naši djedovi i bake. Deset tradicionalnih božićnih pjesama uljepšat će vam blagdane, ali i pružiti pomoć onima kojima je to nužno.

Pogledaj i ovo Jole video čestitke Ugodne blagdane žele vam i domaće zvijezde: Evo što vam poručuju Jole, Žanamari, Cetinski i drugi!

'Mi kao narod imamo preko 200 božićnih pjesama i spadamo među najproduktivnije i vjerojatno narode s najljepšim pjesmama o Božiću', rekao je Škoro.

Škoro je izabrao njih deset te ih otpjevao uz pomoć tamburaša i Ladarica.

Prekrasna božićna reklama danas je službeno najavila početak blagdanske kupovine.

'One su odradile većinu posla, tamburaši su odsvirali svoje, a ja sam bio toliko slobodan i narezao sam i kobasice i kulenove seke, čvaraka, tako da smo proslavili to snimanje', kaže.

Škori su u pakiranju ovog božićnog glazbenog poklona pomogle volonterke iz udruge "Betlehem", koja skrbi o stambeno nezbrinutim trudnicama i samohranim majkama te obiteljima s mnogobrojnom djecom, kojima primanja nisu dovoljna za troškove života. Sav prihod od prodaje CD-a bit će uplaćen na račun ove udruge.

'Stvarno su prekrasni i čine sve što mogu i tu uz pjesmu oni to poput naših baka na prelima svojevremeno slažu, sve je ručno napravljeno', kaže Miroslav.

Škoro je na ovaj način odlučio podsjetiti na neka prošla vremena i tradicionalan način proslave Božića.

'Vratit će se malo u nekakvo djetinjstvo i djetinjstvo svojih roditelja, djedova i baka i ispod jelke će imati i jaslice kad otvoriš tu kutiju i slamu, što je tradicija, i tu voštanicu koju može zapaliti, a može i pustiti CD na kojem Ladarice prekrasno pjevaju, a ja im pomažem', objasnio je slavni glazbenik.

Cijelu priču pogledajte u prilogu IN Magazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene