Život u Dubaiju

Zagrepčanka osvojila šeike i sportsku elitu: "Vrlo je teško, no bitna je jedna stvar"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Matei Nesek parfemi su preokrenuli život. Poduzetna Zagrepčanka zbog njih je odselila u Dubai i tamo osvojila golfersku elitu, ali i šeike.

Kada je još kao djevojčica trgala latice ruža iz bakina vrta i maštala kako kreira vlastiti parfema Zagrepčanka Matea Nesek nije ni slutila da će jednom uistinu imati vlastitu liniju mirisa. Parfemske dječje izvedenice prodavala je bakinim susjedama. Danas u njezinim parfemima uživaju i neka od svjetski poznatih imena.

Pogledaj i ovo Večernjakova ruža To se ne propušta! Tko je slavio, a tko je prvi put bio na ovakvom događaju? Vodimo vas na crveni tepih glamurozne dodjele medijskih nagrada!

„Navela bi Tiger Wodsa koji je jedan od najjačih golfera svijeta te Sergio Garcia koji je broj jedan u svijetu. Dražena Ladića koji je ujedno i moj veliki prijatelj, Šeik Mohamed. A imponiralo bi mi kada bi ga nosila naša predsjednica Kolinda“, kaže Matea.

Mateine ambicije, iz svijeta informatike, odvele su je prvo u SAD, u industriju luksuznih automobila. Ondje je dobila potrebnu financijsku sigurnost, a potom su joj se otvorila i vrata Ujedinjenih arapskih emirata. Naravno, kumovala je i ljubav, ali ondje se i dovoljno ohrabrila da pokrene biznis u kojem se svakodnevno susreće s konkurencijom arapskih parfema ove šoping meke. „Jedinstvene formule nema. Uspjeti je danas vrlo teško bilo gdje. Kako u Zagrebu tako i Dubaiju. Bitno je imati jedan cilj i težiti ka ostvarenju“, kaže ova ambiciozna Hrvatica.

Projekt otvaranja vlastite tvrtke s parfemima trajalo je više od pola godine i za Mateu je bio pravi izazov. Uvjet prilikom otvaranja tvrtke u Dubaiju je da 20 posto profita ide u korist lokalnog partnera bez čega se ne može ni pokrenuti biznis. Mateu to nije obeshrabrilo, a veliki oslonac u kreiranju mirisa joj je pružila dama koja stoji iza brenda Nina Rici. No zasluge idu i Mateinoj kćeri Lucy. „Vrlo je teško uskladiti poslovne i obiteljske obaveze, no sve je stvar organizacije.

"Moja kćerka uskoro će napuniti dvije godine, a od samog početka bila je prisutna u tom cijelom procesu. Kad smo mirisali susptance ona je govorila "miriši, miriši", prisjeća se Matea.

A s obzirom na to da je Matea velika zaljubljenica u golf, prvi parfem s njezinim potpisom upravo je nastao ovom sportu u čast. No nemaju njezini parfemi vezu samo s golfom. Mirisi za nju predstavljaju svojevrsnu umjetnosti. Ne mogu se opipati, ali itekako ostavljaju trag i bude sjećanja. „Opium parfem me uvijek asocira na moju mamu. To je parfem koji danas imam“, kaže.

I baš je majka ona koja ovoj mladoj, poduzetnoj ženi najviše nedostaje u Dubaiju. Ili da preciziramo – nedostaje joj mamina kuhinja. No Dubai je grad u kojem živi i sve više Hrvata. I njih tjeraju ambicije i želja za lagodnijim životom. „Družimo se svi zajedno, a jedan od obiteljskih prijatelja je i Tomislav Butina“, otkriva mlada poduzetnica.

Iako na pitanje osjeća li se Zagrepčankom ili joj se luksuzni Dubai uvukao toliko pod kožu da ga smatra svojim, odgovor ide u korist hrvatske metropole. Matea rodnom gradu ipak nalazi manu. „Ono što bih istaknula kod Dubaija da je on jako čist grad, a kod Zagreba mi smetaju grafiti. Željela bih da se satne na kraj ispisivanju grafita“, iskrena je Matea.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene