Mlada zvijezda

Njime je fasciniran cijeli svijet: Domaći glumac utjelovljuje genijalca

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

O Nikoli Tesli zapravo se ne zna mnogo. Zato ga je u predstavi ''Tesla Anonimus'' utjelovio Marko Petrić, kojeg ćemo od jeseni gledati u seriji Čista ljubav.

Brojio je korake, nosio bijele rukavice, no o Nikoli Tesli zapravo se ne zna mnogo. Zato nije bilo nimalo jednostavno uskočiti u njegove cipele. U predstavi ''Tesla Anonimus'' to je učinio Marko Petrić, kojeg ćemo od jeseni gledati u seriji Čista ljubav. Na oba projekta glumačka partnerica mu je Tara Rosandić.

Pogledaj i ovo Tara Rosandić i Luka Tralić Shot ljubav cvjeta Naša glumica i glazbenik burno su reagirali kad se doznalo da su par, no više ne skrivaju koliko su zaljubljeni!

Volio je golubove, bio je opsjednut brojem tri i predvidio je da ćemo imati pametne telefone. Umom Nikole Tesle i dalje je fasicinran cijeli svijet. Povodom njegova 161. rođendana u kazalištu Gavella odigrana je predstava Tesla Anonimus.

"Svi imaju neke pretpostavke kakav je bio. Svi pretpostavljaju da je imao OCD, pa je radio ovo, radio je ono. Ja se nekako nisam zamarao s tim. Mi smo se bavili procesom kojeg je sjajno vodio Filip Šovagović i dao nam je jednu ogromnu slobodu", kaže Marko Petrić. Uskočiti u lik Tesle nije bilo nimalo jednostavno, tim više što su ga dosad glumili mnogi pa čak i David Bowie.

"Moram priznat da nisam gledao i to nisam namjerno gledao. Jer nisam htio da to utječe na bilo koji način mog razmišljanja jer oni su napravili nešto što je vjerojatno išlo tog trenutka iz njih", dodaje Petrić. U ovoj predstavi Teslinu majku igra Tara Rosandić. A Marko i Tara u seriji Čista ljubav koju ćete od jeseni moći pratiti na Novoj TV glume brata i sestru.

"Sestrinska ljubav je nekako i majčinska ljubav, to je otprilike to, a Marko to u meni priridono pobuđuje. Tako da nije teško to nekako uskladit, ali nam olakšava to što se poznajemo", rekla je Tara Rosandić. Zato jedan za drugog imaju samo riječi hvale.

"Marko je jedan izuzetno zanimljiv mlad čovjek, stariji je od mene par mjeseci. Ima veoma zanimljiv um i nikad ne znaš što ćeš čuti od njega novo. Što od podataka, što duhovitosti. Ja ne znam koja ga majka ne bi poželjela za zeta", dodaje Rosandić. Tara je jako otvorena, izuzetno širi jako dobru energiju. Marka i Taru većinom možemo gledati na daskama koje život znače. A u tom okruženju događaju se i nepredviđene situacije.

"To je jedan vrlo zanimljiv trenutak, na premijeri je jednom gospodinu zazvonio mobitel, a taman smo Andrej Dojkić, koji tumači ulogu Edisona, i ja imali scenu, ja sad u jednom trenutku stanem i čujem taj mobitel i užasno me iziritira. Stojim i gledam i mislim kako ću reagirat, okrenem se prema gospodinu i kažem - javite se slobodno, sve je u redu, ja sam izumio bežićnu energiju", prisjeća se Petrić.

No ako zaborave tekst, to kažu nećete ni primjetiti. Tesla Anonimus odigrao je svoje za ovu sezonu. No, sve zainteresirane čeka već u rujnu, a ovi glumci će se do tada družiti i na setu nove serije Nove TV.

 

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene