Razlog je praktičan

Ljeto na Jadranu uz zvukove turbo folka: Otkriveno i zašto!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

I dok su nekad inozemni i domaći turisti mogli guštati u notama Mediterana, s ljetnih terasa i klubova sad se slušaju jeftini tekstovi, uz trube i harmonike. Pitate se zašto? Razlog vas možda i iznenadi!

Mnoge iznenađuje, no istina je jedna. Dok su prije na terasama i u klubovima turisti mogli čuti najbolje hrvatske izvođače, ovog će ljeta moći vidjeti što nudi srbijanska turbo folk scena. 'To je stvarno preplavilo, pogledajte u Splitu, ima 5 plakata ovaj vikend da pjevaju narodnjaci. To je meni neshvatljivo. Nemam ništa protiv njih, ali mi je to i dalje neshvatljivo', priča skladatelj Pero Kozomara.

Pogledaj i ovo Sandra Afrika - 6 hmm... Velika turbo-folk zvijezda objavila fotke na kojima se izvija u badiću, a na stražnjici ima otiske ruku: "Čije su to šake u pitanju?"

Sandra Afrika otkrila tko joj je poklonio BMW i stan u Monte Carlu

'U našim klubovima se ta vrsta glazbe vrti. Dakle imam primjer Sandre Afrike koja je prošle godine poharala sve diskoteke i ona je oborila sve rekorde u prodanim ulaznicama i ostavljenim prometima na šankovima', ističe glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Uz turbo folk se više pije

I upravo je to razlog zašto su srbijanski izvođači toliko traženi - uz turbofolk se više pije. Vlasnike klubova ne zanima tko nastupa, već ostvarena zarada. A najnovija istraživanja zapravo pokazuju da se čak 67 posto Hrvata najbolje opušta uz pop glazbu, a njih samo 21 posto uz turbofolk.

Sandra Afrika: Tko je uopće srpska folk zvijezda?

Evo u čemu Škugor vidi problem na domaćem terenu: 'Postojeća velika imena hrvatske glazbene scene svojim postojanjem i svojim okupiranjem medija, sa svojim intervjuima zatvaraju prostor novim imenima'.

No straha za domaće izvođače ipak nema jer mjesta uvijek ima za Dražena Zečića, Olivera, Gibonnija, Daleku obalu... Pogledajte i cijelu priču u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene