Domaći 'plus size' model

'Manekenke bi mi rekle, nisi li malo predebela da bi bila tu?'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Otkrivamo što je plus size modeling i zašto ga kod nas nema. A o svojim iskustvima iz prve ruke govori i plus size model Elena Crnalić.

Uz imena poput Gisele Bundchen, Kate Moss i Evu Herzigovu, rijetko komu će poznato zazvučati Tara Lynn, Robyn Lawley ili Candice Huffine, premda su i ove rasne ljepotice također krasile naslovnice najpopularnijih modnih časopisa. Jedina razlika je u njihovoj veličini. Plus size modeli tek su se ove godine, prvi put, našli na modnoj pisti jednog od najvećih svjetskih tjedana mode u Londonu.

Pogledaj i ovo showbuzz proglašena najseksi Lijepa splitska forenzičarka za kojom su poludjeli 'preko bare'

Obitelj Draganja ima još aduta – Upoznajte lijepu Dujinu sestru!

I dok se obline ponegdje mogu zateći u inozemnom svijetu mode, u Hrvatskoj takvo tržište ne postoji, a bilo kakve promjene u tom pogledu se niti ne naziru. 'Modna industrija traži oduvijek, odnosno ona prava bazna modna industrija oduvijek traži da djevojke koje se time bave i prezentiraju modele, koje su na modnim revijama, da imaju te nekakve dimenzije koje su minus size po nekima. Plus size modeling nikada neće saživjeti u tom smislu da postaje glavni, da bude 70, 80% modelinga', kaže modna agentica Tihana Harapin Zelepugin.

 

Veličina plus size modela počinje od konfekcijskog broja 38, koji je, za većinu žena, prosječan, no u modnom svijetu je marginaliziran. Hrvatica Elena Krnalić, s trenutačnom adresom u Nizozemskoj jedna je od rijetkih plus size modela koji uspješno, već dvije godine, radi u Londonu, Njemačkoj i Australiji, iako se i dalje bori s predrasudama.

'Ima i pozitivnih i negativnih iskustava. Npr kada bih išla na neki casting, bila bih jedina plus size model među svim curama i onda bi neki straight size modeli, kako ih mi zovemo, bi me gledale i pitale Što ti tu radiš, malo si predebela da bi bila tu?, ili neki pak fotografi ne vole raditi s oblinama, koriste puno fotošopa da nas stanje', priča domaći plus size model Elena Crnalić.

Rasprave o izgledu zdravog ženskog tijela još uvijek ostaju tek mrtvo slovo na papiru, no jedna činjenica je neupitna - žene su lijepe u svim veličinama. Pogledajte prilog inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene