453357
453357
453357
453357
453357

JAČI OD KARCINOMA Suočavanje sa zločudnim dijagnozama

  • , 13.10.2016., 08:23
  • Autor:
  • komentara

Brojne zvijezde suočile su se sa zloćudnim dijagnozama. Ipak, uspjeli su pobijediti rak.

 
 
 
 
Slavne osobe koje su prebljele karcinom (VIDEO: IN Magazin)
Slavne osobe koje su prebljele karcinom (VIDEO: IN Magazin)

Od glazbenika, glumaca, sportaša do modnih dizajnera - karcinoma nažalost nitko nije pošteđen. Brojne zvijezde, kako domaće, tako i inozemne, suočile su se sa zločudnim dijagnozama i izašle kao pobjednici. Neke čak i dvaput.

''Pronašla sam kvržicu, reagirala sam odmah i to je najvažnije od svega'', rekla je Josipa Pavičić. Naš cijenjeni kirurg Andrej Roth izvršio je prvi zahvat kojim je otklonjen tumor. No tu nije bio kraj. Nakon što je Josipa obavila genski test koji je pokazao veliku mogućnost vraćanja raka dojke, obavio je i mastektomiju s očuvanjem kože. Žljezdano se tkivo dojke izljušti i napuni s implantatom ili vlastitim tkivom'', rekao je dr. Andrej Roth. Gensko testiranje topla je preporuka ovog stručnjaka svakom tko u obitelji ima jednog ili više bližih srodnika s karcinomom dojke. ''To su ti famozni geni. Ako na njima postoji mutacija, 90% su šanse da dobijete karcinom dojke'', dodao je Andrej Roth. Tijekom oporavka Josipa se posvetila autogenom treningu. Tako karcinom danas ne vidi kao nešto strašno, već ga čak doživljava kao poklon. ''Zašto poklon?Jer je to ruka podrške za promjenom'', objasnila je Josipa.

Josipa Pavičić (Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL)

Još jedna pacijentica doktora Rotha danas život udiše punim plućima. Modna dizajnerica i kiparica Ivana Popović već s 28 godina suočila se s rakom grlića maternice, a 15 godina poslije i rakom dojke.  ''Svaki rak je u početnoj fazi izlječiv. Karcinom dojke s kojim se ja najviše bavim ako se otkrije u ranoj fazi, on je izlječiv u 95% slučajeva'', objasnio je Andrej Roth. Majci dviju prekrasnih djevojčica odstranjeni su 28 limfnih čvorova i dojka. A onda je šokirala liječnike. Odbila je kemoterapiju i odlučila liječiti se makrobiotikom.''U cijeloj toj situaciji najveća podrška bila mi je mama koja se makriobiotski hranila već sedamdesetih'', rekla je Ivana Popović. ''Alternativni pristupi mobiliziraju psihološke sange i mogu pomoći'', rekao je dr. Davorin Herceg.

Ivana Popović (Foto: inMagazin)

Rak dojke pobijedila je i glumica Mirjana Majurec. Nakon operacije, uslijedile su mučna zračenja i kemoterapija. ''Čovjek zapravo shvati koliko je uludo proveo vremena tek kada se ozbiljno razboli'', kazala je Mirjana.  S teškom dijagnozom suočila se i voditeljica Mila Horvat koja je operirala tumor jednjaka. Rak dojke pobijedila je Hloverka Novak Srzić koja je dan nakon što je izašla iz bolnice otišla na posao.

Mirjana Majurec(Foto: Borna Filić/PIXSELL)

Naš cijenjeni onkolog ističe kako je važno da nakon terapije čovjek normalno živi. Prije osam godina život pjevača Ivana Mikulića u potpunosti je uzdrmala dijagnoza tumora na mozgu. ''Ja sam uspio to pobijediti uz pomoć doktora , molitve i jednog svećenika'', otkrio je Ivan Mikulić.

Ivan Mikulić (Foto: Zoran Grdelj/PIXSELL)

Što su slavne osobe još otkrile pogledajte u prilogu IN magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se