Pogledajte video

Hrvat ide na Bahame kako bi oborio rekord!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Naporni treninzi ovog višestrukog hrvatskog rekordera u ronjenju na dah urodili su plodom, Veljko Zanki ide na Bahame oboriti rekord!

Veljano Zanki, 28-godišnji Komižanin, višestruki je hrvatski rekorder u ronjenju na dah, popravio je svoj i nacionalni rekord, zaronivši u viškom akvatoriju na dubinu od 100 metara.

>> Zanki oborio rekord: Pod vodom bez zraka čak 9 minuta i 12 sekundi!

Pogledaj i ovo showbuzz 28. izdanje Međunarodno natjecanje Mladi Virtuozi u Zagrebu traje do 20. veljače, kada će se održati i koncert prvonagrađenih

Odlična je to najava za najprestižnije natjecanje u ronjenju na svijetu, koje će se u studenom održati na Bahamima, gdje će Veljano pokušati ići još dublje.

'To je zaron s perajama u dubini, znači zaranjanje s perajama i izranjanje s perajama. Klasični zaron i napravio sam tu magičnu granicu od 1.000 metara. Nekako uvijek u žargonu kažemo u ronilačkom topu 100, 10-ak ljudi na svijetu je to pošlo za rukom', otkrio je Veljko.

Naporni treninzi ovog višestrukog hrvatskog rekordera u ronjenju na dah urodili su plodom.

'Na treningu sam već par puta napravio 100 metara i bio je veliki pothvat, jer u Jadranu je relativno hladno more za takvu dubinu. Obično se to obara u nekim toplijim morima. Ja sam se onako dosta pripremao cijelo ljeto i uspjelo mi je', kaže Veljko.

Novi rekord ostvaren je dvije nautičke milje jugoistočno od rta Stupišća, uz nazočnost nacionalnih sudaca, na istom mjestu gdje je prije 20-ak dana zaronio na 100 metara, ali je prilikom izranjanja 'zaboravio' skinuti masku s lica, pa suci nisu mogli priznati rekord.

'Kad izronite morate napravit protokol, skinuti masku i štipalicu. Pošto to na treningu nikad ne radim, čisto onako mi je ruka poletjela, skinuo sam štipalicu, nisam masku, pokazao ok i na kraju zaron nije bio priznat', ispričao je.

Ovaj Veljanov rekord sjajna je uvertira u najprestižnije svjetsko natjecanje u ronjenju, koje ga u studenom očekuje na Bahamima.

'To je jedna prirodna rupa, fenomen možemo reći, na dubini od 200 metara, promjera 30 metara, u jednoj uvali, to izgleda onako fascinantno za pogledati. U toj rupi je konop i uvjeti su idealni. Temperatura je 28 stupnjeva, more nema struje i roni se 20 posto bolje nego tu', objašnjava Veljko.

Uporni 28-godišnjak na Bahamima će pokušati ići još dublje.

'U meni tinja nekih 114 metara, to je neki plan. Rođen sam 14. siječnja pa mi je to uvijek bila želja. Mislim da će to biti izvedivo, u dobroj sam formi', samouvjeren je. Što je još Veljko otkrio pred kamerama inMagazina, pogledajte u prilogu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene