Veliko priznanje

Seve o Bregoviću: 'On je nekako ujko svih nas iz Jugoslavije'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glazbenik Goran Bregović svojoj je zavidnoj kolekciji nagrada pridružio još jedno važno priznanje.

U Beogradu je Goranu Bregoviću uručen orden za umjetnost i književnost u rangu viteza. Najveće je to priznanje koje dodjeljuje tamošnja francuska ambasada. Bregovića su podržale kćeri Una, Ema i Lula te Severina i brojni kolege glazbenici a suze radosnice nisu izostale.

Pogledaj i ovo Goran Bregović ''jedna od najdražih duša'' Velika tuga u obitelji Gorana Bregovića, tužnu vijest objavila je njegova kći: ''Dala je svijetu svoj posljednji otkucaj srca...''

Rijetki su glazbenici koji se mogu pohvaliti ordenom za kulturu i umjetnost u rangu viteza. Francuska ambasada u Beogradu dodijelila ga je glazbeniku osebujnog izričaja Goranu Bregoviću.

'Nagrade su ti kao hemeroidi. Na kraju stignu svaku guzicu. To se ovako kaže da ne bi to sve skupa previše ozbiljno shvatio ali u dnu srca uživam u ovom momentu', kaže Goran Bregović.

Goran Bregović dobitnik je Porina za posebna dostignuća u glazbi

Iz prvog ga je reda podržala njegova kolegica i prijateljica Severina. 'Ono što je rekao da tako jedna velika kultura kao što je Francuska, daje orden maloj kulturi iz koje on potiče, to je stvarno svima dalo suzu u oku. To su emotivni trenutci', kaže ponosna Severina.

'Svi smo odrasli na Bijelom dugmetu i kad sam stasala u neke godine kad sam razumjela tko piše i kako piše i što je Goran Bregović, onda sam mislila da je on nekako ujko svih nas iz Jugoslavije', dodaje Seve. Veliko priznanje Bregović je proslavio u društvu svojih kćeri Eme, Une i Lule.

'Moje kćerke, da budem iskren, ne znaju baš tačno...one rastu u Francuskoj i nemaju baš tako da znaju šta je tata. Onda prvi put večeras prisustvuju nečem takvom, pa su se onda zato rasplakale, onda je i meni teško', kaže Goran.

Oni koji ne znaju, teško bi pogodili da će Bregović uskoro proslaviti 65. rođendan. Ipak, godine rada urodile su plodom. Bezbroj obožavatelja diljem svijeta tomu svjedoče, kao i titule počasnog građanina Atene, Praga i Buenos Airesa. Ne čudi što je upravo njega Severina zamolila da joj producira album

Orden viteza koji francuska ambasada daje kao najveću počast u kulturi Bregoviću je samo dodatni poriv da glazbom nastavlja spajati kulture i pomicati granice. Pogledajte cijeli prilog inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene