skoro ostao bez doma

Najteži sati našeg pjevača: "Vatra je bila na metar od nas. Sve me podsjeća na '91!"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vatrena stihija koja je zahvatila Dalmaciju šokiralala je i brojne poznate Hrvate. Za svoju imovinu nadljudskim naporima borio se i Giuliano.

Dosad neviđena vatrena stihija koja je zahvatila Split i okolicu sve je šokirala. Iza nje je ostalo više od 4500 hektara spaljene hrvatske zemlje, 80 osoba je ozlijeđeno, a mnogi su ostali i bez krova nad glavom. No, građani Hrvatske još jednom su dokazali da u njihovim grudima kuca junačko srce za svoju domovinu.

Pogledaj i ovo Klapa Rišpet - 6 neispunjena želja Ususret velikom koncertu Rišpetovci otkrili za kojim duetom najviše žale: ''Rekao je 'alo, pošalji pisme, vidit ću šta ćemo napraviti''

"To je nevjerojatno. Podsjeća me na '91! Više tu nitko ne gleda tko je što. Svatko svakome pomaže, uskače! Jako je lijepo biti sa ljudske strane biti Splićanin trenutno!", kaže Giuliano koji se s vatrom suočio oči u oči. Njegova obiteljska kuća sinoć se umalo pretvorila u prah i pepeo.

"Jutros do 6.30 sati bili smo kraj kuća. Vatra je bila na metar doslovno. Velika katastrofa. Bilo je u par momenata jako teško. Mislili smo da nema šanse da kuća preživi", dodaje pjevač. No, zahvaljujući dobrim ljudim i Gulianov obiteljski dom spašen je u zadnji trenutak.

"Kraj moje obiteljske kuće došli su ljudi koje ne poznajem, susjedi, Torcida, vatrogasci iz Rijeke. Svaka im čast. Hvala im puno, kuću smo uspjeli obraniti", zahvalio je svima Giuliano.

Apokaliptiče slike iz Dalmacije svojim je očima gledao i Ivo Amulić. S prozora svoje kuće u Dućama pored Omiša pratio je dramatičan razvoj situacije. "Bilo je jako kaotično stanje. Ja sam odavde sa prozora mogao vidjeti vatru koja je gorila na vrhu brda", kazao je Amulić.

Kako se vatra više približavala Splitu, Ivi se u kosti uvukao strah i za svoju djecu koja žive u, kako kaže, najljepšem gradu na svijetu. U ovoj dramatičnoj situaciji i Amulića najviše veseli što se još jednom ujedinila cijela Hrvatska. "Ponosan sam na cijelu Hrvatsku. Ovdje je došlo 100-njak vozila iz Zagreba, Rijeke ...Ono što me je jako razveselilo je to je da je nekoliko kombija BBB-a i Torcide išlo gasiti vatru zajedno", govori Amulić koji smatra da je najveća katastrofa iza nas. "Sutra će se najvjerojatnije već lakše disati i onda će se zbrajati štete", zaključuje glazbenik.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene