Posvećeno tamburašima

Gazde imaju premijeru dokumentarca 'Making of Gazde'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dečki iz Markuševca već su devet godina na vrhu zabavne glazbe!

Dečki iz Markuševca, popularni Gazde, jučer su promovirali svoj dugoočekivani dokumentarni film. Riječ je o prvom takvom uratku posvećenom tamburašima. Premijeru filma nisu propustili njihovi kolege glazbenici koji svjedoče o karijeri benda koja traje već 20 godina.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Making of Gazde' 'Gazde su postale brand dobre svirke i nastupa punih energije'

Niti jedna dobra fešta ne može proći bez tamburice. To najbolje znaju Gazde. Promociju dokumentarnog filma "Making of Gazde" začinili su svojom nadaleko poznatom svirkom, koja ih već dvadeset godina drži na samom vrhu zabavne glazbe. No, da im slava ne bi udarila u glavu, u filmu ih kritika struke nije mazila.

'Ne bi bilo dobro da se o Gazdama priča samo kao o nekakvom idealu, uvijek je dobro vidjeti i jednu i drugu stranu. Imali smo do sad nekoliko velikih uspona i padova i mislim da je došlo pravo vrijeme za ovaj dokumentarac', rekao je Marko Bujanović.

'Gazde su postale brand dobre svirke i nastupa punih energije'

Dva desetljeća uspona i padova momci u kožnatim hlačama su uz film obilježili i velikim koncertom za pamćenje u Domu sportova.

A sjećanja na prve velike koncerte za markuševečku sedmorku još su živa.

'Bili smo u Osijeku i trebali smo nastupiti u maloj dvorani Doma sportova, dok nismo dobili poziv menadžera da se koncert seli u veliku dvoranu s tim da smo mi onda imali 19 godina. Bio je to šok, uzbuđenje, trema', kaže Damir Popović.

Dugogodišnji prijatelji benda na promociji su nam otkrili zašto Gazde s tolikom lakoćom osvajaju svakog tko im se nađe na putu.

A iskustvo je s godinama donijelo dozu mudrosti i upornosti.

'Ako nisi dobar šest mjeseci ili godinu dana vrlo lako te svi zaborave tako da ćemo se mi truditi. Imamo svoj studio, radimo punom parom, već imamo dva, tri singla koji će ići na zimu van', kaže Marko.

Markovo pojačanje u obitelji, tek rođena kćerkica, mogla bi jednog dana biti i pojačanje u bendu.

'Već sam se odučio od takvih malih beba, ali srećom sve je prošlo super tako da vjerujem da će jednog dana ona biti..a ne znam, neću prognozirat da će biti u glazbi ali vidjet ćemo. Možda dodatno pojačanje za 20 godina? Možda, možda!', objašnjava.

Jedno je sigurno, 20 godina nepromjenjena postava tamburaških majstora ispred sebe ima još desetljeća dobrih glazbenih i filmskih materijala.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene