Glas radosti

Prvi franjevac koji je postao pjevačka zvijezda - ne zarađuje ni novčića

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Fratar čudesnog glasa, koji albume snima u kultnom studiju Abby Road u Londonu, zapjevao je ispred zadarskog foruma i oduševio publiku.

Skromni franjevac pokazao je raskošni glas, oduševivši svojim izvedbama poznatih arija i crkvenih pjesama. Publiku je dodatno osvojio zapjevavši na hrvatskom jeziku marijansku pjesmu - Ljiljane bijeli. Glas radosti, tako zovu Fra Alessandra Brustengia, a on je taj epitet u potpunosti opravdava. Pjeva kako bi širio radosnu vijest. Pokazao je to i na koncertu u Zadru, a publiku je razveselio kad je s Lidijom Horvat Dunjko zapjevao na hrvatskom. 

Pogledaj i ovo Jelena Rozga Naša Dalmatinka! U crvenom bodiju Rozga je skrenula sve poglede Zadrana na glavne atribute, ovaj događaj dugo je čekala!

Čitatelji Dnevnik.hr-a odlučili da Ivan Zak ima najbolji ljetni hit: 'San je svakog muškarca da mu žena bude doma'

'Prvi put kad sam bio ovdje bilo je prije deset godina, kad sam išao na Košljun. Onda sam bio na Hvaru 2009. Treći put je bilo prošle godine u Zagrebu i ovo je moj 4. put', rekao je fra Alessandro.

Prvi je franjevac koji je postao pjevačka zvijezda tako da osim obožavatelja ima i potporu svoje braće. 'Mi dijelimo sve. Tako da ako si ti sretan i ja sam sretan. Mi dijelimo našu sreću, našu bol. Oni se mole za mene i rade moj posao kad sam izvan župe. Kad se vratim pitaju me gdje si bio, šta si vidio, kakav je bio koncert'.

Fra Alesandro globalna je glazbena senzacija anđeoskog glasa

U svojoj zajednici u Assisiju fra Alessandro radi i kao stolar i restaurator starog namještaja. Ne voli putovati i najbolje se i osjeća u svojoj bazilici Santa Maria degli Angeli. 'Upoznao sam neke repere koji pjevaju gospel. Postoji puno dobrih pjevača i repera koji šire radosnu vijest. Ja sam obožavatelj Michaela Jacksona, on je koristio puno rapa u svojoj glazbi.... Postoji dobro i loše u svemu', rekao je fra Alessandro.

Da želi biti svećenik shvatio je kad je imao 16 godina. A da mu je netko rekao da će postati zvijezda ovaj bi franjevac zasigurno samo odmahnuo rukom. 'Imao sam 18 godina kad sam počeo pjevati, iz zabave. Pa sam pjevao na glazbenom konzervatoriju u Peruggi. To je bio izazov jer nisam imao glas ali nakon dvije godine otkrio sam ovaj svoj operni glas jer sam trebao diplomu da uđem u red. Moj poziv i pjevanje usko su povezani. Nakon toga otkrio sam strast, počeo sam učiti i sad sam ovdje'.

Fra Alessandro zavjetovao se na siromaštvo. Cijele zarade od prodanih albuma ili ulaznica odrekao se u korist potrebitima. Više o ovom neobičnom fratru saznajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene