Ne odustaje

Kako je Ćiro pobijedio smrtonosne bolesti? Otkrio 'tajnu uspjeha'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Miroslav Ćiro Blažević ovih je dana Splićanima otkrivao sedam elemenata koji vode do životnih postignuća – 'Formula uspjeha'.

Legendarni  Ćiro našoj je ekipi inMagazina otkrio da je zamalo postao svećenik, ali se zaljubio u časnu sestru, kako je pobijedio smrtonosne bolesti, koja je formula njegova 52-godišnjeg braka i kakav je djed svojim unucima.

Pogledaj i ovo showbuzz Ćirine mudrolije ''Seks na prvenstvu ne dolazi u obzir. Ako se žene nogometaša ne mogu strpjeti, nisu se trebale udati za njih''

Dejan Lovren: 'Poštujem suprugu jer se puno toga odrekla zbog mene'

Svi ti detalji bili su tema njegovog motivacijskog govora 'Formula uspjeha' u Splitu. 'Ja se ne dam pa poručujem svim vršnjacima, ne dajte se! Ja vozim bicikl po kiši, svi u Zadru se smiju, a ja znam da moram biti aktivan, ja trčim sa igračima, svi čekaju kad će me infarkt strefit, ali znam da i to srce traži onu vrstu aktivnosti, treninga', kaže Ćiro.

Sreću moraš znati isprovocirati da bi te poslužila, kaže karizmatični 79-godišnjak, čija formula uspjeha, uz sreću, sadrži još 6 faktora, a to su talent, motiv, karakter, inteligencija, rad i ambijent. Ćiro je otkrio i da je pobijedio rak prostate, a potom i melanom prvenstveno – optimizmom. 'Ja bih trebao biti primjer i optimist svim onima koji misle da je beznadežno. Ne, borba, ne dam se, ne daj se, jer ta volja za životom, taj optimizam, on itekako utječe da se stanice ne šire dalje', kaže.

A kultni nogometni trener odrastao je u neimaštini, kao najmlađi od osmero djece. Majka je htjela da Ćiro postane svećenik pa ga je poslala isusovcima u sjemenište u Travniku, ali on se tamo zaljubio u časnu sestru. Iako je zbog zaljubljive prirode odustao od zaređenja, vjera igra veliku ulogu u njegovu životu. Najveći oslonac bivšem izborniku Hrvatske, BiH, Švicarske i Irana je njegova obitelj. Sa suprugom Zdenkom je u skladnom braku već 52 godine.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene