Pomaže Radna Akcija

Tročlana ženska obitelj živjela je noćnu moru kakvu rijetko tko može zamisliti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ekipa Radne Akcije pomogla obitelji Hudetz i omogućila im bolji život.

Oni žive vrata do vas, ne traže pomoć i žive u nezamislivim uvjetima za 21 stoljeće. Hrabri su, život ih nije mazio, a svoju tešku sudbinu uglavnom skrivaju. Mi nismo mogli ostati ravnodušni nad pričama ovih nevjerojatnih obitelji i upravo zato im je "Radna akcija" pokucala na vrata.

Pogledaj i ovo showbuzz nova Radna akcija Minea: 'Toliko sam u šoku da mi je teško prihvatiti da uopće možete živjeti u takvim uvjetima'

Tročlana ženska obitelj Hudetz živjela je noćnu moru kakvu rijetko tko može zamisliti. Nasilje u obitelji bila je njihova svakodnevica, sve dok hrabra majka Jasenka nije odlučila svojim kćerima priuštiti bolje sutra. A uz pomoć ekipe Radne Akcije želja joj se i ostvarila jer sada žive u potpuno obnovljenom stanu.

'Svaka čast za ideju voljela bi da još puno obitelji tako nađete kojima je pomoć potrebna jer bas onome kojem treba taj sigurno ne bude došao moliti nego evo kao sto ste našli mene da još nađete da ima osnovne uvjete za život', rekla je Jasenka Ana Hudetz.

KAD JE ŽIVOT BORBA: 'Najvažnije mi je da su cure sretne - sada ćemo biti jače'

Zahvaljujući boljim uvjetima za život i miru, iznimna djevojčica Iva završila je prvi razred osnovne škole, a mama Jasenka kraju privodi prvu godinu fakulteta.

'Imala sam vise uspjeha u školi jer sam imala svoju sobu za bolje učiti pisat zadaće', rekla je Iva.

Petogodišnja Vendi još uvijek uživa u čarima vrtića, a i igra u novoj sobi je postala bezbrižnija.

Vidjeti osmijeh na licima ove skladne obitelji je neprocjenjivo iskustvo, a dok oni uživaju u novom početku, Radna Akcija već kreće prema novim vratima, točnije, vrlo starima. Kuća obitelji Kajs stara je 160 godina. Vlaga, stari zidovi, nepostojeći sustav grijanja njihov dom čine depresivnim.

Siromaštvo je sramota, teško je priznat da si siromašan, a siromah je svaki drugi. Sram me je svega toga nije lako da ti netko ulazi u intimu da vidi kako živiš jer mi živimo na kraju svega', rekla je Vera Kajs.

Želja koju se nisu usudili izgovoriti, bit će im ostvarena. Ono što je iskusnim majstorima već viđeno, ipak nije bilo jednostavno. No, odustajanje nije opcija. Hoće li naši majstori uspjeti pomladiti ovu 160-godišnjakinju i obitelji vratiti osmijeh na lica, doznajte ove nedjelje u 20 sati i 50 minuta.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene