18 godina poslije

Kao suvozač nastradao u autu pokojne Ene Begović i jedva preživio

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Sredinom devedesetih godina bio je, tvrde poznavatelji tadašnje kulturne scene, najveća nada hrvatskog glumišta. A onda se preko noći sve promijenilo.

Kao suvozač je nastradao u automobilu pokojne Ene Begović, i jedva preživio. Tri je tjedna proveo u komi. Ponovno je morao učiti hodati i govoriti. Danas, osamnaest godina kasnije, glumac Đorđe Kukuljica suvereno vlada kazališnim daskama. 

Iako u predstavi 'My Little Corner of the World' ne progovara nijednu rečenicu, Gavellin glumac zbog nje se ponovno osjeća umjetnikom u punom smislu riječi. Predstava je to nastala prema Fassbinerovu djelu 'Južnjak' i progovara o ksenofobiji.  S njom se, kaže, i sam često susretao. 

Pogledaj i ovo showbuzz Poznati glumac 'Ne želim raditi glupe kompromise i želim živjeti život koji hoću'

Glumica Naomi Watts progovorila o filmu 'Diana': 'Bila sam zavedena likom'

Đorđe je rođen prije 40 godina u Beogradu. Njegov otac, rođeni Dubrovčanin,  ugledni ekonomist koji je jedno vrijeme bio čak i direktor Tanjuga, govorio mu je: 'Ne možeš ti biti Japanac, ako si Hrvat'. Osim u Dubrovnik, često je s obitelji putovao u majčin rodni Zagreb , gdje su se, prisjeća se sa sjetom, sedamdesetih pripremale prve pizze iz krušne peći.  Imao je tek deset godina kada je shvatio da želi postati glumac. Njegov  talent opazili su još u osnovnoj školi, a kasnije i u gimnaziji na Tašmajanu , ali on je, u to vrijeme, imao i neke druge zanimacije.

Prvu godinu Akademije završio je u Beogradu, nakon čega se, zbog rata, njegova obitelj seli u Zagreb.  Društveni Đorđe brzo se uklopio u novu sredinu, uloge su se nizale i činilo se da je pred njim zvjezdana karijera. Bezbrižne mladenačke dane prekinula je strašna prometna nesreća 1996.

Tada je za upravljačem bila njegova prijateljica, danas pokojna glumica Ena Begović koja je stradala u drugoj automobilskoj nesreći nakon te s Đorđeom.  'Mene su vezali za krevet jer sam bio u komi i onda zbog napada epilepsije jer se to događa kada se ljudi bude iz kome onda, a imaš 23 nepune godine pritom i pritom cijela ekipa Dunda Maroja, genijalne predstave koja je rađena '95 godine ide u Ohrid. Sve je bilo teško. Zapravo, najteže je bilo učiti hodati opet. To se sjećam kao jučer da je bilo', prisjetio se glumac.

Na težak period kroz koji je prošao, danas gleda kao na veliko životno iskustvo. 'Ona floskula što je Nitche napisao: sve što te ne ubije, ojača te zapravo možda i ima nekog smisla, kad to proživiš. Zapravo možda ima čak i smisla, dubokog smisla', zaključuje Đorđe. 

Pogledajte cijeli prilog inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene