Ima i Hrvata

Hoteli, privatni avioni, milijuni na računu: Ovo su najbogatiji nogometaši svijeta

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Što je zajedničko Cristianu Ronaldu i Luki Modriću? Uz to što igraju za isti klub, obojica su prvi na listi najbolje plaćenih nogometaša.

Što je zajedničko Cristianu Ronaldu i Luki Modriću? Uz to što igraju za isti klub, obojica su prvi na listi najbolje plaćenih nogometaša. Portugalac je broj jedan po zaradi u svijetu, a Luka je naš najplaćeniji nogometaš. Tko su mladići koji su, trčeći u kopačkama, postali toliko bogati da od astronomskih iznosa kupuju zrakoplove i hotele?

Pogledaj i ovo In Magazin: Dan žena Slavimo Dan žena! Poznati Hrvati otkrivaju tko su im najvažnije dame u životu: "Ona je moje mentalno i duševno zdravlje!"

"Najveći, najplaćeniji i najbolji nogometaši svijeta vrijede stotine milijuna eura do prije 20. godine. Te svote su bile nezamislive, već se dugo misli uvesti nešto poput NBA, koji ograničava plaće igrača i budgete koje klubovi mogu potrošiti, ali očito to klubovima nije u interesu jer su oni postali igračke velikih svjetskih biznismena", kazao je Vlado Boban, novinar Dnevnika NOVE TV.

Dodaje Boban i da nogometaši ne vrijede te novce. "Onako i privatno kad ih pitate ni oni sami ne vjeruju, ali to je zakon tržišta. Dok postoji netko tko će to plaćati, niti jedan vlasnik kluba neće reći pa ne treba nam 100, dajte nam 50 milijuna. Taj film nećete gledati".

Može se raspravljati je li Ronaldo bolji nogometaš od Messija, ali brojke su na portugalčevoj strani, barem kad je riječ o novčanom iznosu. Ronaldo je doslovno tvornica novca pa nije čudo da za njega sponzori čekaju u redu.

"Njegova plaća je 30 milijuna eura, ali on je po Forbesu bio najplaćeniji svjetski nogometaš i sportaš preko 90 milijuna eura prihoda sponzora". I dok Ronaldo posjeduje nekoliko hotela, a Neymar privatni zrakoplov, bankovni računi naših vatrenih su mrvicu tanji.

Najplaćeniji je Luka Modrić, no prihoda se ne srame ni Rakitić, Mandžukić, Ćorluka... No nemojte misliti da ovi sportaši imaju vremena uživati u svojim milijunima. Baš poput zarada, odricanja, stres, treninzi i konkurencija jači su i teži nego prije nekoliko desetaka godina. Zašto je to tako? Provjerite u prilogu IN magazina.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene