Pogledajte video

13-godišnjakinja iz Varaždina crta crtiće: 'Bolji su od onih na TV-u!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Sasvim je uobičajeno da crtane filmove uz koje odrastaju djeca stvaraju odrasli. No, u Petrijancu pokraj Varaždina ekipa inMagazina pronašla je 13-godišnju djevojčicu koja crtiće radi sama.

Svoj prvi animirani uradak Sonja je napravila sa samo sedam godina. Ovakve crtiće dosad sigurno niste imali priliku vidjeti!

>> Boris i Valerija: Pobliže upoznajte glazbeno-spisateljski par!

Pogledaj i ovo In Magazin: Mario i Helena nakon ispadanja iz PSZ - 4 Osmijeh s lica ne skida Poznati hrvatski chef nakon ispadanja iz ''Plesa sa zvijezdama'': ''Oprašivat ću polja kod Neretve...''

U domu obitelji Pongračić, u Petrijancu kraj Varaždina, svakodnevno se s posebnim užitkom gledaju crtići. No, ne bilo kakvi. Oni su, vjerovali ili ne, potekli iz kreativnog vrela danas 13-godišnje djevojčice. Najveći obožavatelji njezinih animiranih uradaka su 8-godišnji brat Mateo i njezina mama Mirjana.

'Sekini crtići su jako dobri. Čak su bolji i od onih na televiziji. Ponekad znam gledati tri sata sekine crtiće', kaže brat Mateo.

'Njeni crtići mene jako podsjećaju na crtiće koje sam ja gledala u djetinjstvu, kad nije bilo ovih blockbustera. Ne vidim nikakvu razliku između njezinog crtića i onoga kaj smo mi gledali onih godina na televiziji', komentirala je pak ponosna mama.

Za sve je 'kriv' Sonjin tata. Kod svoje kćerkice je još u predškolskoj dobi primijetio izraziti talent za crtanje.

'Uvijek je dolazila puna torba papirića. U školi su crtale. I onda svima mora crtati. Ova hoće da joj nacrta ovu princezu, uvijek puna torba. Više papirića u torbi, nego knjiga', rekao je tata pred kamerama inMagazina.

Svoju tada 7-godišnju princezu roditelji su upisali u filmsko-kreativni studio u Varaždinu. Iz njega već punih 6 godina izlaze crtani filmovi hrvatskog Walta Disneya u obličju samozatajne djevojčice.

'Prvi crtić sam napravila u prvom razredu i jednu godinu mi je trebalo da ga napravim. Bio je bez veze, o nekom rođendanu gdje su se svi gađali tortama, iako su bile samo tri osobe na rođendanu. Nije bio baš nekaj, to je bilo o mom rođendanu', kaže Sonja.

Skromna mlada umjetnica je sa samo 9 godina osvojila svoju prvu međunarodnu nagradu. U bogatoj konkurenciji animiranih filmova iz mnogih zemalja, žiri je najviše oduševila Sonjina 'Ludara'.

'Nisam uopće vjerovala. Ja sam mislila da su se zabunili. Zato jer taj mi crtić uopće nije bio dobar, a osvojio je nagradu. Ja sam samo gledala... Nisam uopće kužila zašto sa dobila nagradu, ali suci su tako odlučili', kaže Sonja.

Pogledajte video inMagazina!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene