U Zagrebu

Završio Fantastic Zagreb film festival: Posjetitelji uživali u 20 godišnjici 'Paklenog šunda'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon uzbudljivih devet dana vrhunske filmske zabave završio je Fantastic Zagreb film festival.

Četvrto izdanje jedinog open-air žanrovskog festivala u regiji zatvorio je legendarni klasik fenomenalnog Tarantina 'Pakleni šund', koji ove godine slavi 20 godina, vjerovali ili ne! Do sad najuspješniju godinu s najpopularnijim naslovima i najvećim brojem posjetitelja, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su i partijem u prekrasnom šumskom okruženju ljetne pozornice Tuškanac.

Pogledaj i ovo Halestorm 22. studenog Dobitnici Grammyja Halestorm vraćaju se u Zagreb: Moćna live mašina s najboljim ženskim rock vokalom današnjice priprema spektakl

Poznati uživali na projekciji održanoj na povijesnoj tvrđavi Medvedgrad u sklopu Fantastic Zagreb filmskog festivala

'Bio je ovo najbolji Fantastic do sada! Zahvaljujemo se svim ljubiteljima žanrovskog filma koji su nas podržali i dolazili na projekcije u tolikom broju. Kada naporno radite cijele godine, s timom od manje od deset ljudi, i na kraju se pokaže da niste radili uzalud, već dapače, da je vaš trud itekako prepoznat od ljubitelja filma, to je stvarno jedinstven osjećaj. I u ova vremena kada je skoro nemoguće pronaći sponzora mi od srca zahvaljujemo svim našim koji su omogućili ovih fantastičnih devet dana, posebno B.netu bez kojeg niti Tuškanac, a pogotovo Medvedgrad ne bi bio moguć. Nadamo se da nas sljedeće godine očekuje još bolje 5. izdanje, već prvo jubilarno', izjavio je vidno vrlo zadovoljan uspjehom ovogodišnjeg festivala, suosnivač Stjepan Hundić.

Program ovogodišnjeg festivala pokazao se najboljim do sada, a svjetskim i europskim projekcijama prisustvovali su brojni cijenjeni redatelji poput američkog redatelja Kaleba Wentzel Fishera te srpskog redatelja Milana Todorovića. Milanov fantastični triler Nimfa, prvi takav žanrovski film u Srbiji, publika je odabrala i za najbolji film ovogodišnjeg Fantastica.

Proteklih dana dvorane CineStara Zagreb i prekrasne ljetne pozornice Tuškanac bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a mnogobrojnu publiku posebno je oduševila prva ikad prikazana projekcija filma na tvrđavi Medvedgrad. Jedan od najljepših hrvatskih spomenika kulture ugostio je ekskluzivnu premijeru trilera Sumorno ljeto, a u bajkovitoj atmosferi povijesne utvrde uz mnogobrojne ljubitelje filma, cijenjene goste i osobe iz javnog života, uživali su i brojni međunarodni mediji koji su na projekciju stigli čak i iz Izraela.

Uz brojne popularne filmske naslove jednom od najzanimljivijih projekcija pokazao se višestruko nagrađivani znanstveno-fanstastični suspens Alien iz 1979. godine za čije se prikazivanje tražila karta više - na ljetnoj pozornici Tuškanac koja je zapravo najveće kino u Zagrebu s više od 700 mjesta.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene