DanceStar 2015

Završilo je sedmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2015.

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Završilo je sedmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2015. U svom najvećem izdanju do sada, Poreč je okupio čak 5000 plesača iz Južne Amerike, Južne Afrike i brojnih europskih zemalja.

'Jako sam zadovoljan i sretan što je sve prošlo u naboljem redu. Iza nas je puno teškog rada, ali smo ponosni i sretni na cijeli naš tim i drago mi je da je sedma sezona bila jedan korak naprijed za sve nas. DanceStar priča raste iz godine u godinu, sve je više sadržaja, a već intenzivno radimo i pregovaramo s novim zemljama i plesačima. Možemo najaviti da nam u Hrvatsku nagodinu stižu predstavnici iz Sjeverne Amerike i Kanade, te Azije i Australije čime smo zaokružili ovu veliku plesnu, sportsku priču', najavio je ispred organizacije festivala Alen Petelinc

Pogledaj i ovo showbuzz Pravi spektakl Međunarodni dance festival Dancestar u Poreču

Hrvatska, Srbija i Italija pobjednici Urban Chapter natjecanja

Više od šesnaest zemalja svijeta natjecalo se u brojnim plesnim kategorijama poput baleta, nacionalnih plesova, stepa, akrobatskog plesa, jazza, lyricala, MTV commerciala, Contemporary modern, mjuzikl i urbanim stilovima, te u zahtjevnim produkcijskim brojevima, a plesači su bili podijeljeni na četiri dobne skupine i kategorije. Natjecanje se odvijalo u dvije lige, onu jaču A ligu te B ligu koja je svim ostalim plesačima dala priliku da osjete žar borbe i čari natjecanja.

DanceStar Night 2015. ponovo je opravdao sva očekivanja. Vrhunska produkcija, najbolje plesne koreografije i nevjerojatna atmosfeta u sportskoj dvorani Žatika obilježili su treći dan festivala. Adrian Popa iz Rumunjske pobjedio je svojom zanimljivom izvedbom naziva Kid Experiment, a da ga čeka sjajna plesna budućnost potvrdila je i sutkinja Almira Osmanović koja će, uz stručni DanceStar tim, brinuti o nastavku njegove karijere.

Adrian Popa iz Rumunjske pobijedio na DanceStar Night natjecanju

Stručni sudački tim i ove je godine okupio vrsne plesne stručnjake koji su, osim suđenja, održavali i dnevne radionice i seminare, dijelili svoja iskustva i znanja s brojnim mladim talentiranim plesačima. Santu Mamona, Zoltan Katona, Milko Šparemblek, Marko Penzic, Igor Barberić, Leonard Jakovina, Elvic Hodžić, Željko Božić, EZ Twins, Helen Starr, Dollie Henry, Alejandro Europe, Christopher Jammin i Sponky Love samo su neka od svjetski poznatih imena koja su se pridružila porečkom plesnom spektaklu.

Osim većeg broja zemalja koje su se priključile plesnoj olimpijadi, a time i većeg broja natjecatelja, festival je rastao i sadržajno pa se tako klasičnim plesnim stilovima pridružila i europska urbana scena koja se okupljala u diskoteci Byblos. Urban Chapter u svom premijernom izdanju predstavio je atraktivne Allstyle i Breakdance borbe i radionice koje su iznjedrile nove regionalne plesne talente ali i pokazale kako hip hop kultura ima značajno mjesto u Hrvatskoj i kako su događanja poput ovih iznimno važna za razvoj i promociju urbane scene. Zelena laguna dobila novo ruho zahvaljujući rukama sjajnih grafiti umjetnika koji su marljivo oslikavali zidove ispred sportske dvorane Intersport, a zanimljivo natjecanje u plesnoj fotografiji okupilo je brojne zainteresirane ljubitelje umjetničke fotografije.

S obzirom da nam je ovo bio pilot projek, cijeli event je prošao zadovoljavajuće. Dobili smo vrlo vrijedan feedback od publike koja prati urbanu scenu i pogodili smo očiglednu potrebu i upotpunili smo glavni događaj kroz komunikaciju battleovima, seminarima i ostalim dodatnim sadržajima čime smo zaokružili i upotpunili DanceStar priču. Natjecanje fotografa predtsavilo je pet kanidata, a imamo dvostrukog pobjednika Filipa Čargonju koji je ssvojio prvo mjesto fotografijom pripreme plesačica, te treće fotografijom plesne probe “ – izjavio je Elvis Hodžić, kreativni direktor Urban Chaptera.

Još jedan novitet sedmog izdanja festivala DanceStar je ponosni partner Rexona, čiji su proizvodi Rexona Invisible Black+White natjecateljima pružali cjelodnevnu zaštitu i potporu tokom priprema i samih nastupa. Rexona Invisible Black & White pruža zaštitu od znojenja do 48 sati, te pomaže da bijelo ostane bijelo a crno crno – idealan spoj s mladim plesačima koji su vrijeme provodili na teškim treninzima i natjecanjima.

Izuzetna nam je čast biti partner velikog svjetskog plesnog spektakla kao što je Dance Star festival. U suštini Rexona branda je pokret, i upravo zato volimo se uključiti u projekte koji su dinamični i aktivni, baš kao i Dance star festival. Biti dio ove vesele i rasplesane ekipe za nas je nešto posebno i planiramo suradnju nastaviti i idućih godina.“
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene