Film i knjiga

'O hokeju i Medvjedima' Film Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoć je u prepunoj dvorani zagrebačkog kina Europa prikazan dokumentarni film “O hokeju i Medvjedima” redatelja Josipa Ivančića i Radoslava Jovanova Gonza. Zagrebačkoj premijeri nazočili su hokejaši Medveščaka svih generacija te brojne poznate osobe

Među poznatima našli su se i Vinko Brešan, Antonio Nuić, Boris T.Matić, Mirna i Igor Zidarić, Nika Fleiss, Siniša Cmrk, Martina Podgorski, Asja Petersen i mnogi drugi.

Pogledaj i ovo Naslovnica knjige Djevojka, žena, drugo prava inspiracija Priča o 12 žena i njihovim borbama unazad sto godina pomela je svu konkurenciju, evo i tko stoji iza svega

Film “ O hokeju i Medvjedima” se snimao od 2009. godine, a govori o uspjesima zagrebačkog hokeja kroz priču o KHL-u Medveščak Zagreb, od njegova osnivanja 1961. godine do danas. Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz prošlosti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi kluba, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti „medvjeda”, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

Film je nastao u produkciji Propeler Filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Režiju i kameru potpisuju Josip Ivančić i Radislav Jovanov Gonzo, koji uz Antonija Nuića potpisuju i scenarij filma. Producenti su Boris T. Matić i Lana Ujdur, a montažeri Ana Štulina i Andrija Gvozdić Michl.Na redovnom repertoaru kina bit će od petka 12. rujna.

 Nakon projekcije filma, predstavljena je i knjiga ''Medveščak u KHL-u, najbolje fotografije iz prve KHL sezone'' fotografa Igora Šobana. Šoban se fotografijom profesionalno bavi već 15 godina. Njegove fotografije svakodnevno se objavljuju na stranicama vodećih domaćih i regionalnih tiskanih i internetskih medija, a trenutke Medveščak bilježi od 2011. godine. Upravo su ga ti ''ledeni'' trenuci i naveli da objavi svoju prvu knjigu fotografija.

I film i knjiga, uvod su u veliko otvorenje druge KHL sezone zagrebačkih Medvjeda koja počinje u nedjelju 14. rujna utakmicom protiv ruskog Sjeverstalja Čerepoveca u 17:45 sati.

 DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene