Tradicionalni susret

Vrhunskim koncertom proslavljen 10. susret klapa "Martinovo lito" u Korčuli

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) PR 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) +0 Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Galerija

U nedjelju je proslavljen 10. susret klapa "Martinovo lito" u Korčuli.

Vrhunskim klapskim koncertom u prepunoj dvorani Doma kulture u Korčuli proslavljen je u nedjelju, 19. studenoga, deseti susret klapa pod nazivom "Martinovo lito - Korčula 2017." u organizaciji Centra za kulturu Korčula i pod pokroviteljstvom Grada Korčule.

Pogledaj i ovo PR PREPORUKA ZA VIKEND 15. susret klapa u Sisku

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Foto: PR

Tradicionalni susret klapa u Korčuli u znak štovanja blagdana Sv. Martina okupio je ove godine osam klapa. Nastupile su mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, ženska klapa Kurjože iz Podstrane, muška klapa Porat iz Lumbarde, muška klapa Korda iz Lumbarde, muška klapa Kumapnji iz Blata, muška klapa Kuntenat iz Korčule, ženska klapa Moreška iz Korčule i kao gošće večeri ženska klapa Incanto iz Kotora.

Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Susret klapa u Korčuli (Foto: PR) Foto: PR

U ime pokrovitelja susret je otvorio korčulanski gradonačelnik Andrija Fabris istaknuvši kako je deset godina susreta u Korčuli iznimno doprinijelo očuvanju klapske pjesme na otoku. Kraj koncerta obilježila je zajdnička tradicionalna pjesma Sv. Martinu a u znak zahvale za sudjelovanje voditeljima klapa uručene su kristalne plakete.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene